bugün

blindness

derin alt metinleri olduğunu düşündüğüm bir roman uyarlaması filmidir.

--spoiler--
Çoğu arkadaşın eleştirisine katılmayarak filmdeki bazı sözde bug ların tamamen absürd ve önemsiz detaylar olduğu veya yazarın izleyiciyi realiteden koparmak amacıyla kurguladığı, deyim yerindeyse "hey sakin ol bebek, ben sana bir kurgu anlatıyorum, bu gerçek bir olay değil" demeye getirdiğini düşünüyorum.-ki beyaz körlük bunun en büyük kanıtıdır. "la beyaz körlük mü olurmuş, çok saçma" insanlarını hemen dışarı alalım devam etmesinler.

eğer benim hüsn-ü kuruntum değilse film hatta onunda öncesinde filmin esinlendiği kitap bir sosyal düzen irdelemesi sayılabilir. zira bir şekilde fonksiyon kayıpları ile hastahane/hapishane ortamına terk edilen insanlar, cennetten dünyaya gönderilen insanla benzerlik göstermektedir. bu noktadan devam edecek olursak, ilk iyi niyetli toplumsal organizasyona bile insanlar karşı çıkmış otoritenin karşısında yer almıştır. bundan sonra gelen yeni nesiller veya insanlar arasında monark lığını ilan eden ve bunu bir güce-silaha dayandıran gruplar olacak, ve başkalarının değerlerine de el koyarak bu artı değerleri daha sonra asıl sahiplerine tekrar pazarlayacaktır. monark yada otarite tüm bunları yaparken vicdan sahibi veya ahlak korkusu taşıyan insanlar gözleri görüyor dahi olsa ezilmeye mahkum kalacaklardır. tek kurtuluşun monarkı devirmek ve özgürlüğünü ilan etmek olduğu da alt metinle sunuluyor diye hissettim. bunların yanında bazı insanların kendi adlarına savaşan insanların teslim edilmesi ve bu sayede eski durumlarına dönebileceklerini söylemeside malesef bir toplumsal realitedir, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılıktır,s korkaklıktır.

--spoiler--

tüm bunlar benim uydurmam veya zorlama yorumlar olabilir. fakat şundan eminim ki film kesinlikle post apokaliptik hollywood zırvalarından birisi değildir. zira bu tarz ucuz filmlerde alışa geldiğimiz süper bir kahraman olaya vaziyet eder, insanları bu felaketten kurtarır, bu esnada da en güzel en seçkin kızımızla çok über bir aşk yaşar falan olaylarına girilmemişdir.

izlenesi, üzerinde biraz da kafa yorulası bir filmdir. candır vesselam.