bugün

islam ın tamamen yalan olması

ehemmiyetli peşin edit: entry sığmadığından parçalara bölünmüştür. entryleri hızlıca izlemek ve diğer eklenenleri de tek seferde okuyabilmek için: http://www.uludagsozluk.c...n-olmas%C4%B1/@mob-barley

yıllardır araştıran, objektif yaklaşan, subjektif yorumları karşılaştırarak hangisinin daha mantığa uygun olduğunu tartan bir insandan çıkabilecek en doğru söz.

baştan uyarımı yazayım. yazı aşırı aşırı uzun olacak. her argüman kaynakları ile yazılacak bu entry'de. entry'de yorumum olmayan kısımların yasal sorunları kesinlikle beni ilgilendirmeyip alıntının altındaki kaynağı sorumlu tutmaktadır.
konuların ana başlıkları:
1- Arabistan'daki devlet gereksinimi
2- kur'an-ı kerim'deki insan yorumları
3- Kur'an-ı kerim'deki mucizeler yalanı
4- kıble'nin iki kez değiştirilmesi
5- islam'ın putperestliğe olan benzerliği
öncelikle islam'la başlayalım. islam neden var oldu? ne türden bir ihtiyaç vardı?

islamiyet’in en önemli sonucuna baktığımız zaman bunun kuzey arabistan’da dağınık olarak yaşamını sürdüre gelen arap kabilelerini bir devlet çatısı altında birleştirmek olduğunu görebilmemiz pek fazla zor değildir. bu yazıda bir devlet gereksinmesi olarak, bir devletin kurucu ideolojisi olarak islamiyet’in oynadığı rolü incelemeye çalışacağım. bu incelemeye başlarken öncelikle cahiliye denilen dönemde ve bundan evvelinde arap toplumunun, özellikle de kuzey arabistan’daki kabilelerin yapılarına bir bakmak gerekiyor.

nesnel şartlar :

1-arap kabileleri arasında kan bağına dayalı sistemin zayıflaması ve kabileler arası çatışmaların yaygınlık kazanması :
muhammed zamanına gelindiğinde yani 6. yy da arabistan iki farklı kültürel ve ekonomik yapıyı içinde barındırıyordu. güneyde görülen istikrar, coğrafî özellikler ve verimli topraklar yanında buralarda sosyal, siyasî, iktisadî ve medeniyet yönünden gelişmiş ma'în, sebe', ve hımyer gibi eski devletlerin bıraktıkları kalıntılara dayanmaktaydı. güney’deki bu özelikler yanında kuzeyde de istikrarsızlık hâkimdi. buralarda bedevîlik hayatının derin izleri bulunmaktaydı. bunun yanında kuzeyde de mekke, medine ve tâif gibi istikrara sahip pek, çok yerleşim merkezleri mevcuttu. güneyde çeşitli krallıklar kurulmuş olmasına rağmen kuzeyde hala bir soy örgütlenmesi ve buna bağlı sosyal yapılar vardı.

tüm arap yarımadasında yaşayanlar iki ana soydan türemişti. adnaniler ve kahtaniler. adnânîlerin en meşhur kolları, mekke'de kureyş, tâif;te sakîf, bahreynde abdulkays, yemende benû hanîfe, dehnâ çölünde temîm ile dabbe; yarımadanın kuzeydoğusunda yemâme, bahreyne doğru uzanan bir çizgide benû bekr ile diğer kolları gelmektedir. ayrıca kinâne, mekke yollarındaki huzeyl, neciddeki kaysu aylân kabileleri de adnânîlerdendir. en önemli kabileleri ise hevezân, süleym, amir ve alt kolları olan kilâb, akîl, müzeyne ve benû sa'd kabileleridir.