bugün

var mısınız aktif olmaya

Bu apolitik gençliğe ( bizlere ) bir çağrıdır. Aktif olalım!

Var mısınız aktif olmaya?

Boğazımda bir çok şey düğümleniyor. Konuşmak istedikçe sadece belli başlı bir kaç cümle çıkıyor; "Oha be! " , " Yuh ulan bu hırsızlara nası bu kadar oy verdiler! " , " Bundan böyle kim bilir kaç canı daha alacaklar da doymayacalar!" vb. Bu cümlelerin benzerini, bol küfürlüsünü hepimizi kuruyoruz. Kuruyoruz da ne oluyor? Ne değişiyor?

Hepimiz şimdi, "kahrolsun" , "Allahım bu ülkede yaşamak istemiyorum!" , " Lanet olsun bunlara!" , " Ne kadar çok koyun var, tabi böyle olur!" , "BUNLARIN HEPSi CAHiL!" gibi binlerce şey yazacağız.

Allah aşkına, durup bir düşünelim. Bu kadar cahil dediğimiz kesim mi bu kadar oy veriyor? Ya da bizler bu kişileri "cahilsiniz", "körsünüz" , "açsınız" vb. yaftası ile kendimizden uzaklaştırıp RTE nin kucağına mı gönderiyoruz?

RTE, bizleri ötekileştirirken, bizlerde AKP seçmenini bizden öteki kabul ediyoruz. Hala bunu göremeyip kalkıp ne laflar ediyoruz. Durup düşündüğümde , bana bu laflar edilse ben de karşı tarafa geçerim diyorum. Siz geçmez misiniz? Bir tarafta lider vasıfları olan, konuştuğunda cidden karşısındaki insanı etkileyebilen bir de tam yurdum insanı astığı astık, kestiği kestik bir RTE var. Adam nasıl hitap etmesi gerektiğini biliyor. Kendi seçmenine tek laf etmiyor. Arada "baba şefkati ( Yeşilcamdaki Hulusi Kentmen gibi) " ile kızıyor, dövüyor ama sonra bağrına basıyor. Kalkıp büyük abilik yapıp onlara laf söyleyen bizleri ise ağıza gelinmeyecek sözler ile onların karşısında azarlıyor. Mahallede dayak yiyen küçük çocuklarken, gelip bizi döven kişiyi döven abiyi hangimiz sevmedik? Al işte bu adam bunu yapıyor.

Adam basit oynuyor, anlayacağımız.

Bu adam iktidara gelirken, tüm evleri tek tek gezdirdi. Hal hatır sordurdu. Bizlerin bir çouğunun girmek istemediği evlere girdiler. Ellerinde AKP den küçük hediyelerle ( misafir gittiği yere hediye götürür. Bunları rüşvet olarak düşünmeyin. ) hatırlarını sordular. Misafirliğin gereğini yaptılar anlayacağınız. Bunu yaparken öyle 3 5 ay değil 1 2 yıl yaptılar.

Peki, bizlerin oy verdiği hangi partiler bunu yaptı? ( Bu seçimler öncesinde CHP ve MHP biraz denedi. Özellikle Aylin Kotil bunu yaptı. Kendisini tanıttı. ) Halk sizce hemen güvenecek midir? Yıllardır kendisini arayıp sormamış bir partiye hemen geldiği gibi güvenir mi? Biz karşımıza çıkıp kendisini tanıtan kişiye hemen güveniyor muyuz? Ya da şöyle düşünelim, hep alışveriş yaptığımız bakkalımızın yanına bir bakkal daha açıldı. Daha kaliteli ve daha ucuz. Üstelik sahibi çok iyi birisi tam kafa adam. Ama biz yıllardır tanıdığımız yeri geldiği zaman ayakta sohbet ettiğimiz bakkal amcamızı bırakıp hemen diğer markete gider miyiz? Önce biraz daha tanınsın diye beklemez miyiz?

Yani, CHP kendisini tanıtmaya başladı başlamasına ama çok geç kaldı. Güveni kazanması için bunu daha fazla yapmalı ve daha çok kişiye ulaşmalı. Yaparken en büyük silah SABIR ve GÜLERYÜZ. Meyveleri ancak bir daha ki yerel seçimlerde belki etkili olabilir.

Şimdi, bu seçimlerin bize en büyük getirisi oylara sahip çıkmak. Oylara sahip çıkmak için yapılan kampanya ile AKP nin yakalanan 1000 in üzerinde hilesi görüldü. Elektrik kesintileri falan da cabası. Demek ki bir daha seçimlerde daha fazla kişi daha iyi çalışarak sandıkları koruyacağız.

YAPMAMIZ GEREKENLER,

Madem kaybettik, hemen pes edecek miyiz?! Hemen küfürler savurup, kenara mı çekileceğiz? Bu hırsıza, riyakara, din düşmanına mı bırakacağız buraları?

Bu adam TEK adam. Merak etmeyin arkasındakiler bu adamla beraber çil yavruları gibi dağılacaktır.

Şimdi her zamankinden daha çok birleşmeye, kenetlenip daha sıkı durmaya ihtiyacımız var. Safları sıklaştırmaya ihtiyacımız var. Madem apolitik yetiştik, bunu kırdık. Madem baktık bu siyasi partiler bizlerin istediklerini yapamıyor, HAYDi bizler girelim yönetimlerine! Sözleri bizler söyleyelim. Hepimiz hemen şimdi bir siyasi partiye ( hangisi görüşümüze uygunsa ) üye olalım ve EV EV GEZiP çalışmaları başlatalım!

Gün birlik vakti. Ağlayalım beraber, oturup üzülelim ama üzülürken ağlarken daha fazla rol alıp artık bu adamı bitirmeye ant içelim. Bunu da bildiğimiz en güzel yolla, sevgi ile hoşgörü ile yapalım.

Bunu yapmazsak bir sonraki seçimlerin sonuçları bugünden farklı mı olacaktır? Yine hayıflanmak yerine haydi hep beraber daha hırslı çalışalım!

Var mısınız AKTiF OLMAYA?