bugün

atatürk e hakaret edenlerin alacağı ceza

aşağıda ki maddeye göre; 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır.

Atatürk Aleyhine işlenen Suçlar Hakkında Kanun Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Resmî Gazete : 31.07.1951/ 7872

Madde 1- Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

facebooktan atatürke hakaret eden 3 kişiyi savcılığa verdim davamı açtım.tüm resimli videolu kanıtlarla birlikte. hatta tanıkları bile ekledim. toplamda 3 hakaret eden birden 1000-1250 lira civarı masraf tuttu dava açmam. helali hoş olsun. konuştuğum katip bu tip davaların örneklerinin çok olduğunu ve direk davayı kazanacağımı söyledi. ayrıca kazanacağım için yargıya ödediğim tüm masrafları bana ödeyecek bu 3 şahıs. bundan sonra sosyal ortam da takipte olacağım. hem ihbarweb.org.tr adresinden hemde savcılıktan dava etmekten çekinmeyeceğim. hatta ara sıra ava çıkayım diye de düşünmüyor değilim.

edit: ateist olduğum halde tek bir kez bir ortamda yada birilerine karşı peygambere yada allaha küfür etmedim. kuranı kabul etmediğim halde hiç kurana hakaret etmedim.çünkü bunu hep saygısızlık olarak gördüm. sonuçta birileri kutsal olarak görüyor. atatürkte benim için önemli birisi, ona tapmıyorum ama seviyorum. hakaretlerde , yok "atatürkü s.....", yok "atatürkü sevenleri s...." gibisinden ağır küfürler görünce dava açtım. duyarlı olmak şart. atatürkü sevmeyebilirsin, eleştirebilirsin, kötü birisi diyebilirsin, hiç olmasaydı diyebilirsin ama hakaret ve küfür bambaşka birşey, bunu yapınca ölü bir adamı incitmezsiniz zaten, sadece onu sevenleri rencide edersiniz. ne gerek var kalp kırmaya?