bugün

latin amerika turkiye kultur festivali

Bu yıl 22 ağustos-12 eylül arasında beksav'ın düzenleyeceği festival. "ırkçılığa, şovenizme ve militarizme karşı" sloganı ile başlatılan festivalin amacı; kültürlerin buluşup, halkların kardeşliğinin gösterilmesi, latin amerika ile türkiye'nin benzer yanlarının ortaya koyulması. ankara'da 23 ağustos günü başlayacak olan festival'in son durağı ise 12 eylül' de sinop eski cezaevi. 8,9,10 eylül tarihlerinde ise istanbul'da olacaklar.

konserlerin ve panellerin olacağı festivalde, güney amerika'da yükselen sosyal hareketin temsilcileri katılacak. Venezüella sosyalistler meclisi ütopya örgütü, brezilya konut hakkı için ulusal mücadele, peru uluslara arası dostluk ve dayanışma başkanı yer alacak.

konser verecek gruplardan biri olan ve küba'dan katılan a.de cuba'nın solisti şöyle konuştu festival hakkında; "bu festival ile iki ortak coğrafya'nın dayanışması ortaya çıkacak. bu festival tüm dünya halklarının kardeş olduğunu ve sosyal hareketin gerekliliğini gösterecek. yaşasın halkların kardeşliği!"

bu sloganlar ile çıkan festivalin programı şöyle:

ankara:23-24-25 ağustos
bursa: 26-27-28 ağustos
adana: 2 eylül-3 eylül
antakya: 4 eylül
diyarbakır: 5-6-7 eylül
istanbul: 8-9-10 eylül
sinop: 12 eylül

cumhuriyet ve birgün gazeteleri, atılım dergisi, dem tv, radyo barış, yön radyo, yaşam radyo, özgür radyo festivalin basın sponsorları arasında. daha fazla bilgi beksav'ın internet adresinde yer almaktadır. beksavın internet adresi; http://www.beksav.org 'tur.