bugün

big bang in ispatlanması ile materyalizm in çöküşü

sürekli bilimsel gerçekleri söyleyen bilim adamlarını "insanların imanını çalmaya çalışan sahtekarlar, yalan söylüyorlar bilerek" diyerek yalanlayan dindar kitlelerin gözbebeği oldu big bang teorisi. birçok bilim dalıyla ilgili ve birçok kanıtı olan evrim teorisine "teori sadece" diye burun kıvıranlar, can havliyle big bang'e sığınmış ilkçağ dogmalarını savunmak ve kurtarmak için.

evrim teorisi'ne "teori sadece, bilimsel olsa kanıt olurdu" diyenlerin, big bang'i öz evlatlarıymış gibi sahiplenmelerini geçtim, 2 yerden de kendi dogmalarına ters düşüyor bu teori de aslında. öncelikle dünyanın yaşı konusunda, big bang'e göre 4.8 milyar yıl önce dünya oluşmaya başladı, oysa islamcılar bu süreyi kabul etmiyorlar.

ikinci ve en önemlisi, big bang'den önce allah ne yapıyordu diye sorulduğunda, her boku bilen islamcılar birden agnostik kesiliyor ve "bilemeyiz öncesinde zaman yoktu" diyor. oysa bunu bilim diyebilir, din adamı diyemez. bilimadamı diyebilir ki hareket yoksa zaman yoktur ve big bang'den önce var olduğunu bildiğimiz bir hareket olmadığından zaman da henüz başlamamıştır. oysa dindarın iddiası bu değildir, dindarın iddiası "allah ezeli ve ebedidir" şeklindedir. allah eğer ezeli ise, big bang'dan öncesi de olmalıdır ve dindar buna cevap vermelidir.

dünyadaki ve evrendeki bilmediği her şeye allah öyle yaratmıştır deyip tüm bilimcilere rest çekmeyi bilen islamcının, big bang öncesine dair cevabı bilimin cevabının taklidi olamaz. allah ezeli ise, ve kutsal kitaplar her şeye cevap veriyor ise, big bang'den önce allah'ın nelerle uğraştığını da bilmeliyiz.

big bang, dinlerin kanıtından çok, dinlerin yalanlığının kanıtıdır.