bugün

atatürk ü zorla sevdirmeye çalışan kitle

bir türlü anlam verilemeyen kitledir. olum bırakın kimin sevip, sevmediğini siz laik laik takılın lan. özgürlükten bahsedip, duygu özgürlüğüne el atmaktan çekinmeyen fikirsizlere dert oluyor bu durum. onlar seviyor diye illa herkes atatürk'ü sevmek zorundaymış gibi muhtelif asparagas haberle bunu gerçekleştirme amacı güdüyorlar.

(bkz: balıkesir hutbesi)

(bkz: atatürk ün suud kralına çektiği telgraf)

bunların yanında zamanın muhafazakar kesimden destek almak için yapmış olduğu konuşmaları da belge olarak gösteriyorlar. siyasi stratejiden bihaber, siyasetçilerin gerekirse göstermelik 180 derece dönebileceğini bilmeyen cahillerin inandığı durumlarda vardır.

bu tür konularıda anti-kemalistlere sunuyorlar ki atatürk'e karşı olan bakış açıları değişsin. atatürk inançlı biriydi izlenimi verilsin. kaldı ki bunların hepsi uydurmadır. tarihin kronolojik sıralaması bunu ıspatlamaktadır. konuyla ilgili gerçekleri başlık altlarında anlatan yazarlar mevcut bir de burada yazmayalım. isteyen okusun yazılanları.

atatürk'ün din bakımından neye inanıp, neye inanmadığı kimseyi ilgilendirmez, doğrudur. bazıları sadece inançlarından dolayı karşı çıkılıyor gibi gayet basit düşüncelerle, eleştiri yapanlara karşı hakaret ediyor. atatürk primatlara mı inanıyor, yoksa başka şeye mi? bundan kime ne, herkesin inancı kendine.

ama atatürk'ün sevilip, sevilmeyeceği de kimseyi ilgilendirmez. kimsenin hakkı değildir. kimsede sevmek zorunda değildir. zamanında yakın arkadaşları tarafından, hatta şu zamanın koyu kemalistleri olarak lanse edilen kişiler tarafından dahi dini yönden inancı ele alınmış ve aşikar bir hale gelmiştir. atatürk'ü millete zorla kabul ettirmek gibi fikirleriniz gibi küçük olan oyunlara başvurmayın. atatürk'ü inançlı biriymiş gibi gosterip akılları sıra muhafazakar kesmin ilgisini çekecekler.

şuan ki hükümete dini siyasete alet ediyor diyenler , atatürk'ü zorla inançlı biri gibi göstermeye çalışması aynı durumun muadili olmaktan öte gitmiyor.

olay sadece ağaç değil kafasındakilerin anlayacağı dilden söyleyelim; olay sadece inanç meselesi değil.

siz sevedurun, milletin hislerine müdahale etmeyin amk.