bugün

uludağ sözlük teki kaliteli yazarlar

sözlükteki kaliteli yazar kıstasları belli, insanların kaliteden anladığı bile standart özellikler.
- hayal gücü yüksek olacak. alıp dolaştıracak entrylerle;
- argo ve küfürü bol kullanacak. ancak hakaret yok.
- cinsellik bol bol yer bulacak.
- günlük hayattan enstantaneler, uzun uzun ele alınacak.
- siyaset konuşulacaksa, çift yönlü bakabilecek.
- futbolu ele alıyorsa, fanatik olmayacak.
- orta yol bulmasını bilecek.

bizim sözlüğün kaliteli yazar kıstasları bunlarmış. sözlükteki kaliteli denen yazarların girisine bakıyorum; çoğunun sinema kültürü yok. genel kültürleri ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler tatavasından ibaret, ne akademik birkaç konuya değinme var, ne felsefi bir yaklaşım var, onu geçtim, adamlar politik meselelere bile duyarsız yahu. çoğu karması ve prestiji için politikadan uzak duruyor. kendilerini eleştirenlere de kompleksli demişler. babacığım, ne yazıyorsun da neyini kıskanalım? eve gelen tesisatçı çocuk da beni güldürecek argo dille, sokak öyküleri anlatıyor.
örneğin benim kaliteli yazar kıstasım; entel olma kaygısından uzak, hem resmi hem de lümpen dil kullanmayan ikisini harmanlayabilen, çok değişik şeyler (bilgi olması şart değil) sunup, hayret ettirebilen, farklı bir merak anlayışı olan, uzun yazsa da, okurum ben bunu dedirtecek adamlar, iyi yazarlardır.
29 aydır buradayım, kendi şablonuma uyan 3 yazar oldu, birisi 1 yıl evvel, diğeri de 1 hafta önce silik oldu. bir diğeri de küstü yazmıyor.