bugün

sözlük yazarlarının itirafları

3-4 saat kadar önce bir insanın hayatını kurtardım sözlük. adam bunun karşılığında ne yapsa beğenirsiniz peki? üzerime yürüdü. çok sarhoştu kendinde değildi ne yaptığımı büyük ihtimalle anlamadı bile.

arabalara kırmızı ışık yanmış ve bir araba tam yaya geçidinin önünde bekliyordu. bizim sarhoş dayı arabaya doğru yöneldi para falan isteyecekti sanırım bu sırada yeşil yanınca araba bastı gaza. daha geriden gelen arabalar artık hızlanmıştı. bizim dayı olayı idrak edemiyor olacak ki yolda bekliyordu geri gelmedi bir türlü hatta bir iki adım ileri gitti. bir araba son anda manevra yaparak az farkla geçti adamın yanından. ardından sağlam küfür ettiler. haklılardı da...

bizim sarhoş dayı bir iki küçük adım daha atıyordu ki devreye girmem gerektiğini hissettim. karşıdan gelen arabaya elimle dur işareti yaparak bizim sarhoş dayının yeleğinden tuttum ve kendi tarafıma doğru çektim. dayıyı kurtardım ama dayı anlamadı olayı, ona saldırdığımı düşündü sanırım. üzerime doğru yürüdü gerçi o haliyle bir şey yapabileceği yok da ben bıçak falan olmasından korktum geriye çektim kendimi. biraz da sesimi yükselttim ki anlasın durumu mal mal baktı ve döndü önüne. işte böyle sözlük birinin hayatını kurtardım ama kurtardığım kişi teşekkür bile etmedi, hatta üzerime yürüdü. inşallah iyi biridir de birine bir kötülük yapmaz bundan sonraki hayatında.

editos: imla.