bugün

türkiye den demokrasi manzaraları

http://www.milliyet.com.t.../48305-yasam-buyuk-ayip/1

Ajda pekkan ı kişi olarak sevmem, saygımı yıpratıcı işler de yapmıştır. ama bu saygı düzeyi kişiliği ile ilgilidir, sahnedeyken durum değişir.

sahnede performans sergileniyor, birileri de izliyorsa, performans sergileyene saygılı olmak esastır. karşınızda ne olursa olsun, beğenmezseniz her türlü davranışta bulunmanız kabul edilebilir. sahneye müdahale etmek dışında tabii.

burada sözü geçen saygısız adam da, çok zengin olduğu için muhtemelen bokunu yemeyi birçok insanın göze alabileceği telman ismailov. benzer olaylar, sahnesi olan-olmayan birkaç farklı yerde başıma geldiği için çok garipsemedim. ama koca ajda pekkan a yapılmasına yakıştıramadım ve bu çirkinlik de her türlü lafı kanımca hakediyor.

peki benim başıma neler geldi, hemen sıralamak istiyorum:

üniversite birinci sınıfta gemide yemekte müzik grubumuzla çalmamızı isteyip, çaldığımız birkaç parçada değiştirmemiz yolunda yoğun baskı yapıp en son daha kapanışı yapmadan, son şarkıda olduğumuzu bile bile bangır bangır banttan müzik girilmesini yaşadım.

yine bir üniversitenin kültür etkinlikleri kapsamında bir bankanın sponsor olduğu etkinlik öncesindeki konserimiz, bitmeden sponsor bankanın görselleriyle sahneye müdahale ile kesilmişti.

dağda bayırda çalıp da kesilmesini falan söylemiyorum, ama mekanlarda çalarken müşteri ya da mekan sahibinin çaldığını bitirmeden şarkı değiştirmem için ısrar etmesi, onlarla mücadele etmek zorunda bırakılmamı falan unutmam. diyeceğim o ki, saygısızlığın bu denli yaygın olduğu, süperstar ajda pekkan ın bile sahneden indirildiği ortamda yapılan hiçbir işten hayır gelmez. ancak, saygısızlığı vurgularken insanlıktan çıkmak bana yakışmaz. o nedenle, müdahil-muktedir-işadamı şahıs umarım ajda pekkan ı soktuğu durumdan beterine kendisi düşer. haber asparagas ise yazdıklarımı geri alırım, kısmen tabii.