halı saha

halı saha içerisinde top oynanan yerdir.Ama günümüz gençleri halı saha organizasyonuna da halı saha demektedir ki apayrı bir olaydır.
*
Halı saha organizasyonları yeni başlayanlar için bir hafta öncesinden başlar.Cep telefonuna bir mesaj düşer.Cumadan itibaren Antalya'dayım göster bakalım organizatörlüğünü diye.Hemen günümüzün en büyük icatlarından olan msne girilir.Bakılır halı saha tayfasından online olan varmı.Elemanlar bulunur gençler bir maç yapalım hamlaştık iyice diye lafa girilir.Gün belirlenir.Ama daha haber verilecek 12 kişi daha vardır zira takımlar genelde 7şer kişiden oluşur.Bir bir isimler yazılır. 'Bulut'u da yaz,Mustafa da kesin gelir,abi benim kuzen var iyi defansdır o da gelir'' gibi mesajlar gelir.13 kişi hazırdır ama bir kişi eksikdir o da kalecidir.Kaleci arayışı iletilere yazılarak başlar.En sonunda abi salla top çarpar sana zaten bak para da almicaz muhabbeti güzel oluyor diye bir arkadaş ikna edilir.

Maç gününe kadar hergün copy/pastlerle 'bak abi yarın gidiyoruz maça,ben yine de hatırlatayım' diye son rötuşlar yapılır.Son akşam saat 22:00 dolaylarında bir mesaj gelir.Abi Utku gelmiyormuş.Hayde adam aramaya başlanır.Futbolla alakası olmayan bir insan da bu olay atlatılır.

Maç günü saat 12 de telefonlar gelmeye başlar. Abi size geliyim ordan gidelim'.'Lan kaçta gidicen beraber gidelim'.gibi smsler gelir.Msn acılır açılmaz hata verir akşam için sorun yok dimi diye.saatler 3 olmuştur,ilk baştaki kemik tayfa bi evde toplanmış*maç hakkında konusmaya başlar kadrolar ayarlanır.

Maç saatine doğru sahaya gidilir.Gelenlerle muhabbete başlanır genelde havadan sudan konuşulur.

Diğer maçı izleyelim diyen bir iki futbol manyağı dışında bulunan bir top vasıtasıyla düşürme düşürme nidalarıyla topa kafa atılır.içerden ses gelir gençler oynamayın orda top diye.

Maçın bitiş zili çalmıştır.Bir sürü futbola hasret genç içeri koşuşur.içerisnden tabii ki kemik tayfa ve bir iki kişi daha sahaya yavaş yavaş girer.Ve kenardan kenardan koşarak ısınma hareketlerine başlar.Millet lambur lumbur topa vururken bunlar yüzlerinde sıcak bir gülümseme ile muhabbet ederek ısınma hareketlerine devam ederler.Topa vuranlardan bir genç hadi artık başlayalım diye bi sersenişte bulunur.Isınan tayfa dur olm sakatlancaz gibi cümleler kurar ama heyecanlı genç ve arkadaşlarının sabrı taşmıştır.

Formayı kim giycek tartışmaları başlar.Ve bu olay ilk golü yiyen giyer kuralı ile hemen çözülür.

Artık herşey hazırdır.Maç yapılan santra ile başlar.

Futbolu bilen adamlar pasla başlar karşı takımdaki heyecanlılar presle başlar maça top nerde onlar ordadır.

Maçın 10.dakikasında ayakta 5 kişi kalmıştır.Onlar da ... sizinle yapılcak maçı derler ve bi boşluktan sonra maç tekrar başlar.Yine 15 dakika sonra maç cıvımıştır ve olay tek kale maça döner.

Not:Bu yeni başlayanlar için bir yazıdır.Bir de rayına oturtmuş adamlar vardır ki onlar gerçekten profesyöneldir*.Onları da başka bir boş anımda yazıcam.