bugün

protein tozu kullanan erkek

toz destek ünitesidir bir nevi. olayı tümden toza yaslayamazsınız.

diyelim, sporcumuz 70 kilo olsun. kilo çarpı 2 den, 140 gram protein alması gerekir günde. antreman öncesi ve sonrası olmak üzere birer ölçekten toplam 50 gram protein alırsınız ki, geri kalan 90 gramı da, doğal yollardan kazanmanız gerekir.

misal sabah tüketilecek 3 haşlanmış yumurta beyazı yaklaşık 15 gram proteini kazandıracaktır size.
tadında pişirilmiş veya haşlanmış 150 gram tavuk tüketecek olsanız, bu size saf 35 gram protein olarak döner ki, bir tabak pilavdaki 40 ila 50 arasındaki proteini de eklerseniz, günlük ihtiyacınızı çok rahat karşılarsınız.

toz almadan 50 gramı depolamak için hem vaktiniz, hem de daha fazla iştahınız olması gerekir ki, ağır tempo antremana girdiğinizde toz ihtiyacı cidden artar. antreman sonrası özellikle çarçabuk protein almanız kaybı azaltacağından, shekan ile alınacak toz takviyesine ihtiyaç olacaktır. bazıları doğal yollardan temin edemediğinde, ölçek sayısına abanıyor ki bunun da katkısı olduğunu söylemek güç.
zira haddiden fazla proteini, vücut idrar vasıtasıyla vücuttan tahliye ediyor.

hem tozun su ile kana karışması çabuk olduğundan, etkisini de hızlı göstermesi babında da faydası var. öte yandan pilav veya tavuğun vücutça harmanlanması ise, metabolizmaya göre değişkenlik gösterse de, daha uzun saatler alabiliyor.

bunla beraber, ilk 4-5 ay çalışmalarınızın karşılığını gördüğünüzden, toza ihtiyacınız olmayacak bu evrede. saf protein alanlar pek etkilenmese de, karbonhidrat katkısı olan tozları tüketenler de, vücut göğüs ve kol kası gelişme gösterdiği kadar, göbek de şişiyor. bu nedenle, kardiyo veya diyetle götürülecek saf kas gelişimi sağlanması yerinde olabilir.