bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Ne tarz müzik dinlersen dinle, müzik müziktir. Ve açıkcası eğer o olmasaydı ne bok yerdik hiç bilmiyorum.

David Bowie'nin "heroes" unu dinlediğim zaman kendimi hiç olmadığım kadar özgür hissediyorum. Sanki bi uçurumdan atlıyormuşum da hiç umrumda olmuyormuş gibi. Rüzgar yüzüme doğru esiyor. Sonsuzluk gibi.

Creedence Clearwater Revival'ın "bad moon rising" ini dinlediğim zaman kendimi istem dışı oynarken, deli deli dans ederken buluyorum. Bir de bu şarkı yüksek seste dinlendiği zaman daha da harika bir hal alıyor.

David Bowie abimizin bir de "space odity" si var ki allah allah. Tüyler diken diken. Garip bir boşlukta gibi. Korkutucu ama huzur verici.

Doves' un "Kingdom Of ruts" unu dinlediğim zaman ( hele ki birde klibini de izliyorsam) ağlıyorum. Evet bildiğin sulugöz mel olarak görebilirsin beni.

Eric clapton'ın "find myself" ini dinlediğim zaman ise, suratımda aptalca bir sırıtma, kendimi dans ederken buluveriyorum yine. O kadar güzel hissettiriyor ki. Eric Clapton hani. Boru değil.

Aynı insanın bir de "wonderful tonight" ı vardır. Hani adam bu şarkıyı resmen sevgilimizle romantik bir akşam yemeğinden sonra dans edelim diye yapmış. Alnından öpmek lazım.

Gun's n roses' ın "knocking on heaven's door" unu dinlediğimde aklıma hep arkadaşlarımla yaptığım karaoke günlerim gelir. Özellikle bu şarkıyı seçerdik. Sen de dene. Harika hissediceksin.

Cutting crew'un "i just died in your arms" ını dinlerken kendimi garip bir şekilde mutlu hissediyorum. Aslında şarkının sözleri bunun tam tersini söylüyor. Adam kadınının kollarında ölmüş. Daha ne olsun. Ama dedim ya garip diye.

Jay malinowski'nin "there is a light"ını dinlediğim zaman beynimi, bedenimi dinlendiriyorum. Gözlerim bir noktaya takılı kalıyor. Sessizlik. Huzur.

Lynrd skynrd' ın "down south jukin" ini dinlediğim zaman (akustik versiyon olması şartıyla) hele ki bir de babamla dinliyorsam neşenin dibine vuruyorum. Böyle mutlu mutlu, güzel şeyler.

Paco de lucia - entre dos aguas. Resmen uzun yolculuklar için yapılmış. Güneş batmaya yakın. Otobanda giderken, sadece ağaçların göründüğü uzun bir yol. Bu müziğin havaya ihtiyacı vardır. Dinlerken camını indir.

Passenger'ın "let her go" adlı harika şarkısını uyumadan hemen önce dinlemeyi seviyorum. Adamın sesindeki huzuru eminim sen de farkediceksin.

Styx' in "man in the wilderness" ını yüksek seste dinlemeyi çok seviyorum. Şarkının özellikle giriş kısmı, muazzam. Kusursuz. Aç sesi, uzat bacaklarını, umursama.