bugün

türkiye solunun pkk esareti

son günlerde yaşanan dhkp/c - pkk çatışmasında ayyuka çıkmış ve neredeyse tüm sol cenahın "dhkp/c sempatizanları dahil" sağduyusunu pkk'dan yana kullanarak kanıtladığı esarettir.

o kadar ilginç ki Cepheyi savunmaksa birkaç tkp'li, ödp'li hatta ve hatta chp'li "tatlı su solcusu" denilen tipe kalmıştır. Olayın özeti ise şudur nurtepe-çayan mahallesinde cephenin derneği kendilerine apocular diyen ve "apocular burada, cepheliler nerede" diye slogan atan kişilerce basılmış, yasadışı örgütün legal derneği molotoflanmış, birkaç sempatizanı tartaklanmıştır. Sonrasında gelişen olaylarda cepheliler mahallede toplanmış ve yürüyüş yapmıştır. Apocular özür dilememiş neden böyle bir eylem yaptıklarını dahi açıklamamışlardır.

olaylar komünist forumlarda şiddetli biçimde tartışılmış cepheliler de köh'e yani "kürt özgürlük hareketine" bir yanlışımız olmadı diye savunmaya geçmiştir. Ancak tkp'li, ödp'li görüşe yani kısaca devrimci solda oportünist ve revizyonist olarak adlandırılan kesimde olaylar "kürt faşizmi" olarak dillendirilmeye çalışılmış bunu ima edenler dahi "köh'e saygı duyun yoksa cezasını çekersiniz, hesap verirsiniz" gibi sözlerle sindirilmiş, sinmeyenler ise sanal ortamda üyelik durdurularak cezalandırılmıştır.

Cepheliler'de yüzsüzlüklerine yüzsüzlük katarak "bizim önderimiz zaten kürt, onun mensup olduğu etnik kimliğe saygısızlık yapmamız düşünülemez" diye öz eleştiri yapmışlardır. Bu adamları sanaldan ibaret sanmayın direk çayan mahallesinde yaşayan ve olaylara müdahil olan ileri derecede cephe sempatizanı adamlar. Bu kişilere "siz korktunuz, siz sindiniz" derseniz size söyleyeceği şey şudur "devrimci dayanışma hewalno spas biji" oldu amk görüşürüz...

Bu ortamlarda kürtçe selamlaşmak, kürtçe sloganlarla konuşmak adeta devrimciliğin ve komünistliğin bir gereği haline getirilmiş durumda. Kürt milliyetçiliği ve faşizmi, faşizme; daha doğrusu milli aitliği vurgulayan her çıkarıma-söyleme düşman olduğunu söyleyenlerce doruğa çıkartılmakta.