bugün

yaşın getirdiği olgunluk

bu bir mecazi söylem. çünkü yitip giden yıllar, çoğu zaman olgunluk bahşetmiyor ne yazık ki insana. koca adam kandırması da diyebiliriz aslında, bu da uygun düşer bakın.

bazı insan vardır, hata yapmaktan keyif alır. aynı çukura 3 kere düşebilme potansiyeline sahiptir. 1. ye düşülen çukuru 'görmedim' sayabiliriz, 2.yi 'hata'. ama aynı adam, aynı çukura 3. sefer düşüyorsa, bu artık 'suç'tur. ödediği bedellerse tecrübe. ve tecrübe, şu hayatta en saygı duyulması gerekendir.

bi insanın aylık geliri, sosyal duruşu, fiziki özellikleri ya da yaşı herhangi bir getiri sağlamazken, edindiği tecrübe söz sahibi yapabilir. bu hep böyle olmuştur. bu sözün çıkış noktasıda sanırım geçen yılların kazanımları olarak düşünülmüştür. atalarımız ne iyimser insanlarmış değil mi? bazen sahiden şu sözleri ilk çıkaranlarla oturup, birer kadeh bir şeyler içmek istiyorum.

bazen kendimize bile itiraftan güçlük çektiklerimizle büyütüyoruz. dost kazıkları, ölümler, başarısızlıklarsa cabası. bazen 'hiç gitmem' diyenler giderken, bazen aklımızda olmayanlar çıkıp geliyor. sonuç olarak demek istediğim; bunlar hep tecrübe işte.