bugün

ben dört dörtlük bir aleviyim

şu meşhur ''alevilik hz. ali'yi sevmekse ben de aleviyim'' sloganı gibi bir şey. hatta ilk olarak imam şafii demişti bunu; ''rafızilik fatıma çocuklarını sevmekse ben de rafıziyim''diye. tabi devamında rafızilere giydirdiği haklı ithamları kimse okumaz o ayrı bir konu.
bunu başbakan ya da herhangi biri söylemiş olsun ne farkeder ki? ''islam vs alevilik'' gibi bir algı nedense insanlarda var ve o kadar anlamsız bir şey ki. alevilerin ''aleviliği'' ile alevi olmayanların ''aleviliği'' ve ali'yi sevmek alevilikse... diye başlayan cümleler uzaktann bakınca komik ve bir o kadar da trajik duruyor. atın şu üzerinizdeki mezhebi plakaları. mezhep var olsun, mezhepçilik yok olsun, bunun için savaş verin.
kısaca başbakan'ın bu şekilde bir ifade dile getirmesi alevi olanların olmayanların, dini bir algısı olmadığı halde, hatta bir kaç entry önce islam'a sövmekten geri durmamış olanların alevi avukatı kesilmesine ortam yaratacak kayda değer bir şey değildir.
ben senden daha aleviyim lafını duyan bir alevi ise; ''hayırlı olsun, allah muvaffak kılsın'' deyip yoluna devam etmeli bence. çünkü bu ''benim babam senin babanı döver'' demek gibi bir kavga. ben dört dörtlüğüm sen ise üçte bir... matematiksel kavgalar... islam dünyası 1200 yıldır buna saplanmış durumda, mühim olan kafalarını mezhebi bataklıktan çıkaran müslümanların varlığıdır.
amacım sadece zihniyetle kavga etmek yoksa kimin ne dediği, kimin ne kadar alevi olup olmadığının kimseye faydası yok, hele ki islam alemine hiç yok; hele ki türkiye toplumuna hiç ender hiç yok. işte böyle bir şey...