bugün

darbeden medet uman solcu ve aydinlar

zamanında asker, sıkıyönetim mahkemelerinde sol düşünceleri, bırakın solu, sağı, aydınlık içeren en ufak düşünce kırıntılarını ipte sallandırırken, işkence odalarında haftalar, aylar geçirtirken; bugün geldiğimiz nokta ben solcuyum, aydınım diyenlerin darbe olsa da ülke kurtulsa, düze çıksak mantığı ise ne yaman çelişkidir onu algılayamıyor küçük beynim öncelikle.

ulan aydın takımı, ulan sıpalar o sıkıyönetim değil miydi sizin analarınızı, babalarınızı "oğlum yaşıyor mu, öldü mü acaba" korkularıyla, birer ceylan ürkekliğinde yaşamaya mahkum eden. zamanında, onlar değil miydi düşünce özgürlüğüze kurşun sıkan, konuşan dillerinizi kesen. şimdi ne oldu da aynı fikirde olmadığınız kişilere aynı şeyi yapmak istiyorsunuz. bu mu lan sizin aydınlığınız, solculuğunuz.

dtp desteği ile meclise girip de "ben solun ortak adayıyım" demeye de benziyor biraz.

afedersin ama siktirin gidin.

sanıyorum ki son yıllarda yapılan sol adı altındaki şaklabanlıklar, cumhuriyet tarihi boyunca bu dereceye hiçbir zaman ulaşmamıştı.

örnek;

deniz baykal: türkiye'de solun tek ismi. yorum yapmayacağım. zaman kaybı.

ufuk uras: bu adam hakkında edecek çok kelam var aslında.

sayın hocamızın daha bugün yediği bok odur ki; "dtp grup kurmakta sıkıntı çekerse dtp'yi yalnız bırakacak değilim."

vay bee. analar ne yiğitler doğuruyormuş da haberimiz yokmuş. bu ne vatanseverlik. bu ne solculuk, bu ne aydınlık. vay ki ne vay amına koyim. silahlarınızı, mermilerinizi israil ve amerika temin ediyor nasılsa hocam. alacak can istiyorsanız, doğuda kundakta birçok bebek canı var daha alabileceğiniz. evet. öldürdünüz büyük bir kısmını zamanında ama işte biz pis türkiyeliler çoğaldık yine. adres için özel mesaj atabilirsiniz. * *

ha unuttum siz uzlaşma arıyordunuz. evet. değiştiniz. tıpkı "elhamdürillah şeriatçıyız" diyen bir kanıbozuk gibi*. o da çok değişti. o kadar değiştiniz ve uzlaşmacısınız ki ülkede kürdistan diye bir eyalet kurmak istediğinizi artık efendi gibi dile getiriyorsunuz. e peki ne değişti? bölücülük ille terörizm ile birleşince mi kötü? bölücülüğünüzden ne kaybettiniz? ne farketti?

şimdi bebek öldürmüyorsunuz, sadece mehmetçiğe pusu falan kuruyorsunuz.

çok ucuz ve içi boş laflar, siyasetler bunlar. sıkışınca "değiştik biz". lan yemiyoruz biz onu artık diycem de yiyen çok. kurunun yanında giden büyük bir kitleyiz belki de. *

ha şimdi diyeceksiniz ki ufuk uras mı yaptı ulan her şeyi? iyi de bu mecliste solcuyum diyen kim var üstteki ikiliden başka. ülkenin solunu mecliste temsil edenlere bak. çay demle.

benimki şekerli olsun bu arada.
güncel Önemli Başlıklar