dtp 

/ 4
kapat
  1. (bkz: demokratik toplum partisi)
    #139102 (say, 30.03.2006 00:29)
  2. . distributed transaction processing
    . dynamic trunking protocol
    . data transfer protocol
    . document transfer profile
    . ddSN transfer process (Cisco)
    . dynamic threat protection (Internet Security Systems)
    . domain-tip propagation
    . direct trigger point
    #2442502 (revolter00, 08.10.2007 01:14)
  3. her zamanki densizliklerine, hadsizliklerine, bu gün bir yenisini ekleyerek nefretimi bir kez daha kazanan bölücülüğün tbmm'deki temsili, demokrasinin cilvesi ve bize attığı kazık artıklarıdır.
    tbmm'de ya da ankarada bir markette vs karşılaştığımız yerlerde, bizzat şahsımın en ağırında küfür dahil, her türlü hakareti ettiğim halde, boynunu eğip, yürüyüp giden, "ne diyorsun sen?" diye hakkını savunmayan ve ironidir ki, kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden bu karılı erkekli güruh, nedense sivas'tan doğuya geçince aslan * kesiliveriyorlar.
    bu gün de kendilerini çeken polis kamerasına saldırdılar. burada, sivil vatandaşa ağır sözlerine rağmen ses çıkaramayan sahte şövalyeler ve dişi arkadaşları, çöplüklerinde devletin resmi yetkili ve görevini yapan memuruna horozlanır olmuşlarsa, bunlara bu cüreti verenlerin yüzü kızarmalıdır.yazıklar olsun.
    bir de bu saldırı hiç antidemokratik olmuyor, aksi bir durumda şiddet kötüdür diye yamayam çığlıkları yükselirdi, bakıyorum kimsenin soluğu sesi çıkmıyor.
    "masum kürt vatandaş" ımı devletimin polisine saldıranlara karşı çıkmaya, ve protesto etmeye davet ediyorum. kendileri için, kendileri kahpe alçaklarla bir tutulmaktan kurtulsunlar diye.
    çifte standart, sen alemsin, ama iğrençsin.
    #4279607 (unutmayan, 25.11.2008 19:31 ~ 19:33)
  4. karili erkekli bir gruptur.

kurtlere " dtpye karsi cikin" cagrisi yapmak da o kadar basit degil malesef. kurt koylerindeki pkk hakimiyetini yok etmek lazim once. pkk ya ihanetin cezasi ölümdür o koylerde. devlete ihanetin cezasi ise itirafci olursaniz odullendirilir, maas bile alirsiniz. bu durumda kim pkkya ihanet eder sonunun ölüm oldugunu bile bile?

kurtlerin sadece %20 si dtpye oy vermistir. bu %20 nin ne kadari kendi rizasiyla vermistir oyunu tartisilir.

tipki dagda olen kurt cocuklarinin -*hepsinin- daga cikmalarinin kendilerinin tercihleri olmamasi gibi.

karakolun 1 kilometre otesindeki bir kurt koyunu basiyor pkklilar, adamlarin girtlaklarini kesiyorlar sirf pkklinin birini jandarmaya teslim ettiler diye. jandarma karakoldan cikmiyor, sabah gidip cesetleri topluyor.

boyle bir ortam orasi, once devletin sahip cikmasi lazim. gece karakola gidince jandarmalar diyarbakir' da hayat yeni baslamis oluyor. kelleler gidiyor orda, pkklilar kurtleri katlediyorlar.
    #4279644 (christian troy, 25.11.2008 19:41 ~ 23:10)
  5. "tak" dedirtmiş güruhtur.
    gerçekten de kürtlerin tamamına hain denemez. bu, hainlere yardım edenleri, destekleyenleri, masum, çaresiz göstermek kadar abes ve ahmakçadır.

"kürt köylerindeki pkk hakimiyeti" denilen ve bitirilmesi istenilen şey için, duygu sömürüsünden ziyade, somut bir öneri rica ediyorum iddia sahibinden.

ne istenmektedir, eksikleri nedir bizden farklı olarak? ve bu terörün mazereti midir? az gelişmiş bir ülkede, bunca yokluk ve olumsuzluğu inkar eden yok, hep birlikte göğüslüyoruz, ama biz kimseye maşa olmuyoruz. * * *
    devlete ihanet etmemek karşılığında ölüm getiren bir şeyden kaçmamak, onun uğruna ölmek işte, gencecik askerlerimizi " şehit", diğerlerini "leş" kılan farktır, üzgünüm. bu; fıtrat, kan, ve iyi niyet meselesidir. basit mazeretlerle ağır ihanetlerden sıyrılınmaz.

pe kaka ya ihanetin bedeli ölümmüş; dağa gidince ölmüyorlar mı, öldürülmüyorlar mı, hem de bir çoğunu kendileri devletin üzerine atarak.
    madem kalsa da gitse de ölecek, neden kalıp ölmeyi tercih etmiyorlar ki, sevmeden, zorla çıkıyorlarsa dağa?

evlat arasında ayrım olmaz, beş taneyse değersiz, bir taneyse değerli gibi bir yaklaşım olamaz elbette. ama lütfen eller vicdana, utanma varsa; dağda ölenlerden hangisi, acaba mehmetçiklerin çoğu gibi, tek evin tek çocuğu?

bir de, cidden, çok çocuk yapıp, biri ölse öbürü dağa gitsin, sizin sayınızı bulana, devletinizi * * * alana kadar çoğalacağız, yüzlerinde gayet mutlu ifade ile "biji bilmem ne zıkkım" diyenleri ne konuma koyacaksınız, ya da bayrak çalıp yakanları?

amann be yahu, ne öyle, ne böylesiniz! * * desteklemeyin dersin, vay faşistler iftira atıyor, genelliyorlar denir. anlıyoruz sıkıntınız var dersin, iyi niyet belirtisi ararsın, belki görürsün, ama bir kaç çıkıntı, durumdan vazife edinip işgüzarlık yapar, berbat eder her şeyi.

anafikir:kaçı niye oy verdiyse verdi. yok kardeşim kimse kendini de ,hiç kimseyi de kandırmaya çalışmasın, bu işe kılıf aramasın. bal gibi teröre canı gönülden destek verenler var, çoklar hem de.
    diğerleri de kendini bir şekilde onlardan ayıracak, yoksa genellemeye katlanacak. bu kadar kanlı ve acı bir oyunda taraf olmak zorunluluğu vardır. bu savaşta kimse seçtiği taraftan şikayet etmesin.
    #4279967 (unutmayan, 25.11.2008 20:46 ~ 22:31)
  6. hainlerdir. destekleyenler de ahmaklardir falan filan. ama bu destegi zorunlu bir destek olarak gormeyenleri nusaybin' e, cizre' ye bekleriz. gorsunler neyin ne oldugunu detayli bir sekilde.

pkk sorunu ile kurt sorunu farkli seylerdir. bunu kimse inkar edemez. bir bolgeye egitim, saglik, sanayi destegi goturebilmek icin once o bolgeyi teroristlerden arindirmak gerekir. yoksa bu siyasi bir teslim olustur. bugun tartistigimiz sorun pkk sorunu ya da kurt sorunu, ikisi de tamamen sosyolojik sebepleri olan, zamaninda tsk nin yanlis taktikleri sonucu buyumus sorunlardir.

somut bir adimi 30 yildir bu ulke ortaya koyamamis, ben dusuncelerimi soyleyeyim ama.

birincisi koruculuk gibi pkknin ekmegine yag suren bir olusum kaldirilmalidir. bugun korucularin silahlarini hangi amaclarla kullandigini bellidir.

pkkya ihanetin bedeli Ölümdur bolgede. bu o kadar gercek ki su aralar. pkk kurtlere zarar veriyor demiyoruz bosu bosuna. bu bir surectir, kac senedir var bu dava? kac senedir kan dokuluyor? iki uc gunde bitmesini bekleyemeyiz tabi ki. osman pamukoglu gelince biticekmis gerci. nah biter.

askeri operasyonlarla cozum saglamaksa amacimiz, bin kisiyi oldururek bir cozum olmayacagini hepimiz biliyoruz. dagdaki kadroyu komple bitirecek bir cozum olmadigi surece yapilan sadece siyasi masturbasyondur, alttan yenilerin cikmasini onlemek lazim.

e tabi pkkya silah akisini da durdurmak lazim. abd den gelenleri kastetmiyorum, pkknin elindeki korucu silahlarindan bahsediyorum.

bir de pkk nin silahlarina el koyup pkk ya parayla satan rutbeli askerler var tabi ki. e bu savas nasil biter o zaman? dtplilere kufur etmek bu gercekleri ortbas etmiyor malesef.

jandarmanin koylerde hakimiyeti nedir su aralar? karakol kurmakla koye hakim olmak bir degil malesef. pkk nin koylerde baski yapmadigini kim soyleyebilir? kim inanir buna? bogazi kesilen ispiyonculari ne cabuk unuttu bu devlet?

sosyolojik tespit yaptigini sanip hicbir siyasi cozum ortaya koymayanlari, bayrak edebiyati yapanlari ise cozum cozum diye bagirirken gormek cok samimiyetsiz geliyor bana. cozum istiyorsaniz somut bir sey koyun ortaya, orayi biraz daha iyi bilin en azindan. olenler tek cocuk degil demek ne tarz bi cozum anlayisidir, hangi amacla yapilmis bir tespittir anlam veremedim ben. uzgunum.

tabi ki pkknin olusumunu baskiya baglamaya calismiyorum. dag kadrolarinin hepsinin baski sonucu oraya ciktigi fikri inandirici gelmiyor bana da. bir insan baski ile daga cikmissa ondan verim beklenmez zaten. pkk bunu daha iyi biliyor. ama koylerde pkkya yemek veren insanlar, pkkli gordugu zaman jandarmaya ihbar etmeye cekinen insanlar - ki 15 yil oncesinde cekinmiyordu bu insanlar. pkklinin cesedini karakola biraktiklarini bilirim ben- simdi ayni seyleri yapmiyorlar tabi ki.

bunun sebebini jandarmanin kontrolsuzlugu ve pkk nin baskisi olarak nitelendirmeyeceksek neyi nitelendirecegiz?
    #4280098 (christian troy, 25.11.2008 21:11 ~ 23:37)
  7. dünyanın tınlamadığı parti..

(bkz: dtp)
    #4280101 (organikuser, 25.11.2008 21:11)
  8. falan filanlardan oluşan kansızların döktüğü kandan beslenenlerdir. önceki girdisinde "dagda olen kurt cocuklarinin daga cikmalarinin kendilerinin tercihleri olmamasi gibi" cümlesini kuran bir yazar, akabinde bu iddianın samimi olmadığını söylüyor, kafam mı karıştı ne? *
    şu dakikalarda, burada, ankarada, herhangi bir kokteylde ya da pekakalı bir işadamının lüks konutunda viski yudumluyorlar, dağdakilerden bir ikisi daha öldürüp, ölürken. sonra gider cenazesinde gözyaşı dökerler. *
    madem nusaybin, cizre'ye davetliyim, bir kez daha severek giderim. adıyaman, gaziantep, malatya, elazığ, diyarbakır, siirt, van, mardin, muş, tunceli, kars, ardahan, bingöl, erzincan, erzurum, bitlis, şanlıurfa gibi bir çok doğu ilimizi görmüş, gezmiş birisi olarak.
    gördüklerimi paylaşayım; tıpkı maraş'ın yolları gibi çamurlu yollar, tıpkı manisanın köylüleri gibi işsiz gençler, tıpkı rizenin yolları gibi bozuk ve sarp uçurumlar, tıpkı artvinin evleri gibi çatısı olmayan evler ve o damların altında bağrı yanık insanlar.

farkın ilki; insan sayısı. her sıkıntıyı artıracak derecede, sorumsuzca artış. "cehalet" denmesin, anlatmaya, öğretmeye gidenlere neler olduğu ayrıca başlık konusu.

ikincisi; diğer bölgelerde özel politika ve yatırım olmadığı halde, kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan insanların gayretiyle, onlar şehirlerine bir şeyler kazandırma derdindeler. oralarda devletin gönderdiği memur ya da yakınları öldürülmemiş, korkutulmamış, kaçırılmamış, onlar hizmet almış, almaya devam ediyorlar.

oysa, güneydoğuda on beş yıl önce giden, gezenler bilir; arazilerde üç beş metre yükselmiş sonra bırakılmış, binlerce yarım inşaat görürdünüz. ilk bakışta tarlaların etrafına çekilmiş abartılı bir bahçe duvarı gibi görünen bu inşaatlar, devlet teşviki için ödeme yapılana kadar gereken kısımdır. para ödendiği anda inşaat durur, biter. ve ortaya bu görüntüler çıkar. olsun, masum, cahil halk bu, yapar, devlet değil mi, bir daha versin, bir daha, bir daha. vergi ödemiyorsa, elektrik çalıyorsa ne olmuş, sakın faşistçe bunları düzeltme mecburiyeti koymayın. anlatmak isteyeni de dinlemiyorlar, bırakın böyle böyle devam etsin. * öldürülen, kaçırılan memurları saymıyorum bile!

üçüncüsü; sayılan yerlerde de jandarma. jandarmanın katı kurallarından şikayetçi olmayan hemen hemen yoktur. ama karşısında silahlı bir varlık ve ona durmadan destek akıtan insanlar varken, kim zenci kim beyaz belli değilken, daha yapıcı bir politikayı, yirmi yaşında ve muhtemelen her an öldürülme riski taşıyan gençlerden oluşan bir yapıdan bekleyemezsiniz.

üstelik bizim milletimiz alicenaptır, askeri de bunu karşılıksız bırakmaz. nerede bir tas ayran uzatan köylüye silah çektiği görülmüştür, yapmayın.

dördüncüsü; bir gün sonra, kendi göğsüne saplanacak kurşunu teröristlere sattığı varsayılan askeri yetkili varsa, * kansızdır, haindir, en kötü ne varsa ondan da adidir. ancak bunun ne kadar zayıf bir ihtimal olduğunu herkes bilir. *

israil, abd, isviçre, belçika silahlarıdır onlar. ve pkklıları, onlarla işbirlikçi, onların uşağı göstermemek çabası gibi görünüyor buradan, aman dikkat. * * oysa ben samimi çözüm önerisi istemiştim, yazık.

"ayşe beş lira versin, ahmet beş lira, osman on lira versin, ali üç lira versin ben bir araba alayım. şimdiden benzin paramı da biriktirin." mantık budur. biraz fedakarlık ve iyi niyet lazımdır.
    "iyi de, hırsızın hiç mi suçu yoktu?" derler adama!

yani dostler; emeksiz zahmetsiz ferah olmayacağına göre, insanlar istekli olmadan, istediğiniz politikayı üretin, uygulayın, bazı şeyleri engelleyemez, yok edemezsiniz. bin kez söyledik: bu; kan , fıtrat ve niyet meselesidir maalesef.
    #4280487 (unutmayan, 25.11.2008 22:26)
  9. ulkenin yasalarina uygun olarak kurulmus, legal bir siyasi partidir. bagimsiz adaylarla meclise girmis ve mecliste grup kurmustur.
    #4280518 (demokles, 25.11.2008 22:30)
  10. insan sayisi cok oldugu icin cozum olmadigini iddia edenler de varmis, bunlari da gormus olduk.

olduruyorlar mi? bir daha gondereceksin. kurt turk ayirt etmeden. ogretmen mi öluyor? dahasini gondereceksin. pes etmeden ama, duzgunce.

guneydoguda gorevli yuzbasilarin mal varliklari arastirilsin madem, guneydoguda gorev yapip izmir' de binalari diken yuzbasilar, binbasilar arastirilsin. devletin renosuyla uyusturucu tasiyanlar, kimliklerini gostererek arabalarini arattirmayanlar arastirilsin.

bir de cozum icin konusan insanlar farkli goruslerde bile olsalar ayni taraftadirlar, birbirimizi dusman olarak gormezsek, kurt- turk, amasya- diyarbakir olarak ayirmazsak sorun daha cabuk cozulur kanaatindeyim.

oldurulen her ogretmeni, her emniyet mudurunu pkkya baglamamak gerekir. gaffar okan' i pkk mi oldurdu mesela? ordaki savasin bitmemesinden kimler kazancli cikiyor? kimler servetini katliyor bunlara bakmak lazim. samimiyseniz madem, ordaki burokrasiyi bozmak lazim once, uyusturucu ticaretine girmek istemedigi icin koy agalari tarafindan batiya surulen - evet, batiya surulmek- subaylari arastirmak lazim.

askerlere yapilan her elestiriyi hainlik olarak gorursek bir cozum koyamayiz ki ortaya.

pkk nin gece yakalanan silahlarinin gunduz koy agalarina satildigini, o agalarin da o silahlari yine sinirdan kolay gecebilen insanlarla - kimler acaba?- pkkya ulastirdigini bilmeyen kaldi mi?

cozum istiyorsak bunlari da konusacagiz. askeriyeyi elestirenleri de hain diye damgalamayacagiz.

bolgedeki kurtler pkkya yardim ediyorlar malesef. ama yardim etmeme gibi bir secenekleri var mi acaba? ben bunu tartisalim diyorum. " gerekirse olsun, yine de etmesin pkkya yardim" demek kolay tabi ki. ihbarci bir kadinin girtlagini kesmisti pkk koyun birinde, ardindan da tum koyu atese vermisti. bakin bunlari tartisalim diyorum.

halk pkk sempatizanidir diyelim sizin dediginiz gibi. ama aralarinda bir tane bile pkk karsiti varsa, o adami pkkya karsi gelmeye tesvik edecek bir durum var mi ortada? bunu saglayabilirsek basaririrz saniyorum.

he unutmadan, dag kadrosunu kuzey irak' a kadar kovalayip talabani' ye emanet etmek gibi aptal askeri hatalar yapacaksak surdurmeyelim bu savasi. abd ye verelim topraklarimizi, olsun bitsin.
    #4280599 (christian troy, 25.11.2008 22:41 ~ 22:46)
  11. legal ve meşru bir siyasî partidir.

legaldir zîra üyeleri hukuka uygun şekilde, herhangi bir pozitif ayrıma uğramadan, hatta önlerine konulan barajları "bağımsız aday" olup aşarak seçilmiştir.

meşrudur, türkiye seçmenlerinin oylarını alarak (%4-5 civarı) meclise girmişlerdir. darbeyle, baskıyla değil.

hazmetme problemi olanlar kapatmaya çalışmaktadır, susturmaya. mecliste olmamaları, susmaları bu ülke için daha iyi olmayacaktır.
    #4280725 (dr cureklibatur ve bay arkin, 25.11.2008 22:56)
  12. legal ve meşruluğu kanun kitabına uydurulmuş particiktir.

sırtından keyif çattıkları, onları ve çocuklarını ölüme gönderip, kanlarından, cahilliklerinden, akıl edememelerinden beslenip kendilerince ilkel bir kürt burjuvajisi oluşturduğu zatlar hazmediyorsa, haklısın sayın arkın, ben de sana katılıyorum, diğerlerine ne? cık cık.

kim susturmaya çalışıyorsa salaklık ediyor. bir şey söyledikleri yok ki zaten. iki zırva slogan ezberlemişler, türkiye cumhuriyeti devletinin genel meselelerini, kürtlerin meselesi olduğuna inandırılmış saf insanların acılarından, sıkıntılarından faydalanıyorlar, durumu kurtarıyorlar. dünya işte, herkes bir yol tutturmuş gidiyor, keyfini temin ediyor.

isminin içine sonradan bolca j, w harfleri eklenen gençler, siz gidin, kutsal * davanız için ölün, tamam mı yavrum?

size bir de ant armağan edeyim, ölümünüz anlamlı olsun.

kürdüm. * *
    doğru kalpli olabilirim. *
    ama çalışkan değilim. *
    yasam,tc nin delinen yasasıdır. *
    ilkem büyümek, çoğalmak, dağa gitmektir.
    varlığım sakık ve saz arkadaşlarının keyfine armağan olsun.
    ey bu günümüzü sağlayan ulu ... *
    açtığın yarada,
    kurduğun örgütte,
    akıttığın kanda,
    hiç durmadan yürüyeceğime and içerim.
    ne mutlu ... *

yazık yazık.
    #4281033 (unutmayan, 25.11.2008 23:50 ~ 26.11.2008 10:33)
  13. kapitalist burjuva batıcılığı ile batı sosyalizmi arasında bize düşmanlıkta hemen hiç esaslı ayrıntı görünmemesi gerçeğini, bize sık sık hatırlatırlar...
    #4289119 (demolay, 27.11.2008 19:42)
  14. - seçimlerde bağımsız aday olarak giren milletvekillerinin daha sonra birleşip kurdukları siyasi partidir.

- normal şartlarda savundukları şey ne olursa olsun saygı duyulması gerekir.
    fakat kuruluş amacı kürtlerin ve doğunun aydınlık yüzü olmaktan öte, batıyı doğudan soğutmak gibi görünmektedir.

- doğunun ve kürtlerin reklamını en kötü yapan partidir.

- dtp = pkk şeklinde bi izlenim yaratıp, sonrasında bize destek verenler kürtler diyip, kürtler = pkk
    sonucunu sindirmeye çalışan siyasi oluşumdur.

- eta örgütünün zamanında yaptığı gibi silahla tanınmayan bi silahlı teror örgütünü siyasi olarak tanınmasını sağlamaya çalışmaktadır.

- kim ne derse desin genel başkanı Apo dur.

- dış desteklidir.

+ hakkında entry girenede eksi olarak geri döner.
    #4289165 (anahtariuzagaatangardiyan, 27.11.2008 19:53)
  15. eskiden demokrat türkiye partisinin kısaltmasıyken şimdilerde demokratik toplum partisinin kısaltmasıdır. yeni şekliyle üç kelime ve üç renkten oluşan bir partidir. üç zaman içinde cehennem olup gitmelerini istediğim mecliste yer alan bir partidir.
    #4289246 (acilin ben maxfaktor uzmaniyim, 27.11.2008 20:14)
  16. kapatılması gereken bir partidir.

siyasi partiler kanunun;

beşinci maddesine göre: Vatandaşlar siyasi parti kurma hakkına sahiptirler.Siyasi partiler, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde, önceden izin almaksızın serbestçe kurulurlar.

fakat!

dördüncü maddesine göre de : Siyasi partiler, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak çalışırlar. Siyasi partilerin kuruluşu, organlarının seçimi, işleyişi, faaliyetleri ve kararları Anayasada nitelikleri belirtilen demokrasi esaslarına aykırı olamaz.

kurulma amacının ne olduğu belli olan bir partinin,yaptığı faaliyeleri anayasaya aykırı olduğu için biran önce kapatılmalıdır.

siyasi partiler kanunu :

--spoiler--
    http://www.tbmm.gov.tr/genser/kanun3.html
    --spoiler--

edit :*teşekkürler venividivici.
    edit2 : biraz daha bilgi.

siyasi partiler kanunu : siyasi partilerin kapatılması 101. madde

--spoiler--
    http://www.tbmm.gov.tr/genser/kanun3.html
    --spoiler--

ve

anayasanın 68. maddesi 4. fıkrası ve 69. maddeleri :

--spoiler--
    http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

--spoiler--
    #4289644 (kuzeydogu, 27.11.2008 21:35 ~ 01.12.2008 01:06)
  17. murat karaylcın adaylıgı ile chp ile ankara büyükşehirde ittifak eden parti.
    #4289666 (beklediginiz lider geldi, 27.11.2008 21:38)
  18. bu sözde marksistler, kişiye ve güçlere eleştirisiz, boyun eğici, daha alçakçası kişiye tapmak kadar rezilleşmişlerdir, aklın almayacağı bir tutumdur...
    #4290020 (demolay, 27.11.2008 23:05)
  19. soygunculuk, aslında büyük kültür büyük bilim büyük hüner isteyen bir zenaat değildir, tersine herkesin hele yatkın olan sefillerin hiçbir eğitimden geçmeksizin kolayca elde edebilecekleri bir rezilliktir...
    #4290106 (demolay, 27.11.2008 23:28)
  20. batılalara şikayette bulunan denyolar,
    batılı : önce kendi memleketini sonra komşu memleketleri insafsızca soyup soğana çevirir, sonra bu sömürmeyi uzak ülkelere silahlı güçlerin yardımıyla taşır, bu uzak ülkeler yağmasında önce o ülkelerde tarih boyunca birikmiş ne varsa hepsini hayasızca yağmalar... şikayet edeceğine "cigara heye? pohunu yiyem" deseydin daha bir itibar görürdün a benim denyom...
    #4290146 (demolay, 27.11.2008 23:36)
  21. bağımlı kapitalist ve feodal sınıf temsilcileri...
    #4297246 (demolay, 29.11.2008 17:41)
  22. (bkz: demokratik toplum partisi)
    kısaltması dtp olan parti ile ilgili daha çok yukarıdaki başlıkta yazılmaktadır, ve sözlüğün bölük pörçük olmaması için bildiklerinizi daha ziyade yukarıdaki başlığa yazınız efendim.
    #4297301 (Pulemjot Kalashnikova, 29.11.2008 17:53)
  23. marksist bir toplum tahliline yanaşmaz... demokrasi ile bağdaşmayan tekelci bir tutumu vardır, hude akıl bidete...
    #4297310 (demolay, 29.11.2008 17:54)
  24. gençlik kadroları ilkokul öğrencileridir...
    #4297318 (demolay, 29.11.2008 17:56)
  25. girişimleri devrimci saflarda dayanışmayı baltaladı ve bundan ancak karşı devrim yararlandı...
    #4297324 (demolay, 29.11.2008 17:57)
/ 4
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

dtp başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. dtp ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dtp nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about dtp. Copyrights of the articles are belong to their authors.