bugün

jartiyer

fazla sanatsal bir aksesuardır, sanırım göze hoş görünmesinin başlıca nedeni de sanatı yansıtıyor oluşudur. ancak kadın vücudunun bir tablo, aksesuarların da üzerindeki boyalar, çizimler olması, sanatsal boyutu gölgeleyip kadını bir meta haline getiriyor.

bir kadın olarak jartiyer görüntüsünün benim de hoşuma gittiğini belirtmeliyim. duyu organlarımızın temel iki faktörüne hitap eden bu aksesuar çağ dışı olmaktan uzakta ve belki de geçilemeyecek bir konumdadır. pürüssüz yapısı, elde kayması, bağlanan lastiklerle oluşturduğu bir vücut bütünlüğü görüntüsü belki de onu çekici kılan. ayrıca siyah rengin daha karakteristik ve belirgin olduğunu da belirtmeliyim.

peki jartiyere karşı oluşan algı neden bu denli fantezisel? işte bunun cevabını ben de bulamıyorum. jartiyer kimi yerlerde gün içinde de giyilebilen, yaşamı kolaylaştıran ve hatta bu amaçla üretilmiş bir şey. neden buna şehvetli bir anlam katıyoruz ya da kattık da bu anlamdan sıyıramıyoruz aklım almıyor. bir arkadaş grubuyla yemeğe gidildiğinde jartiyer giyen kadının neden seks için yaratılmış bir afrodit parçası olduğunu tahmin edersiniz ki çözemiyoruz. üstelik bu yalnızca erkeklerle has bir özellik de değil, jartiyere sahip bacakları seksle ilişkilendirmek. toplumsal(kadını erkeği kapsayan) ve belki de evrensel bir algı. ne zamandan beri sekse dair oldu? işte bunu hiç bilemiyoruz.

aksesuarlara özgürlük!