bugün

game of thrones

--spoiler--

yine joffrey'nin oçluğunun kralını yaptığı bir bölüm oldu. ulan şerefsiz kızın babasını gözlerinin önünde söz verdiğin halde öldürdün, sonra yetinmedin kazığa oturttuğun ned reyizin kellesini kızına gösterdin. şimdi de utanmadan "baban olmadığı için tüm diyarın babası olarak sana ben babalık yapacam" demen oçluğu değil de ne yani? ayrıca tyrion reyizle geçtiğin taşakta gözümüzde daha da düşürdü seni. ama yine de düğün sahnesini kitapta anlatıldığı kadar güzel yapmaları takdir edilesiydi.

2. sezon finali bitiş şekline bakarak gelecek sezon whitwalker'ları daha çok göreceğimizi düşündürmüştü. ama 3. sezon bitmeye yaklaşırken whitewalker ı bu sezon sadece 2. kez görerek hatırlamamız, yaşadıklarını bilmemiz güzel oldu.* sam'in whitewalker ı obsidiyenden yapılma bıçakla öldürme sahnesinin de üstesinden iyi gelmişler. *
her ne kadar yavrularını göremesekde mother of dragons'un evlendiğinden beri kendini ne kadar geliştiriğini gördük. birinci sezonda yavşak abisinden korkan, * eziğin tekiydi. şimdi ise şehirler feth edip, değme diplomatlara taş çıkartması bunun göstergesi. ayrıca uzun bir aradan sonra dany'ciğimi bütün öz varlıklarıyla görmemiz gözlere fer getirdi. taş gibi hatunsun be! ama gene de karizması jagen h'garla yarışabilecek daario naharis a öyle çıplak görünmene hiç gerek yoktu...

ayrıca sandor reyizin yine fuckyeah moduna girmesi güzel oldu. özlemişiz valla. bu adama sebebsiz duyduğum bir sempati var.

tyrion reyiz de abisi gibi sevdirmeye başladı kendini. küçücük kıza el sürmemesi helal olsun dedirtti. en büyük takdir sana half man ! o değil de shae resmen türk kezbanına bağladı bu bölüm. ne o öyle kapıyı çalmadan içeri girmeler, sinirli sinirli hareketler, sansa'nın yatağında deliller arayıp, bulamayınca mutlu olmalar. sana ne amk sana ne.

bir de kurbana işkence öncesi seks yaptırmak senaristlerde alışkanlık haline geldi galiba. gendry i sülükleyeceksen adam gibi sülükle. ne karıştırıyon çocuğun kafasını.

--spoiler--