bugün

necip fazıl vs aziz nesin

aziz nesin halk avcılığı yapmaz, millet tarafından sevilip önemsensin diye Allah (cc) nin adını yok yere eserlerinde anmaz, inanmıyorum der çıkar işin içinden, ateisttir, lank diye söyler, yukarıdaki girdiyi yazan dangalaklığa lüzum yok diyenler aziz nesinin kurduğu öksüz çocuklara yönelik bir vakfı görmez, eserlerinin bütün haklarını teliflerini senelerce vakfa yatıran aziz nesine kendi gibi dangalaklara salak dediği için kendisi gibi puşt gözüyle bakar. kişi kendinden bilir işi.
necip fazıl ise felsefe konusunda, eğitim konusunda ve modernleşme konularında aykırı ve eleştirel bakışı ile ünlüdür. 1947 yılında Yazdığı Sabır Taşı adlı oyun Demokrat Partinin (nası bir ironidir bu yarabbim) hışmına uğrar CHP tarafından ödüllendirilir. necip fazıl aynı zamanda sosyalist içerikli olduğu için DP tarafından kapatılan Borazan adlı mizahi derginin kurucusu ve sahibidir.
aziz nesin ateistliğini açıkça dile getirmekten kaçınmadığı için kuklaların kuklası olmamıştır. necip fazıl ise ne ılımlı bir islamcı, ne de popülist bir takiyeddin efendidir, tam tersine modernleşme hareketinin eksik yönlerini gelenekleri ön plana çıkartarak eleştirmiştir. yani necip fazılın kitabında iktidardan 3.16 BMW kapacam diye gereksiz popülist söylem yapıp psikolojik mastürbasyon yapan ayfonlu sakal bıyık 2023 türkiyesi gençliği yoktur. necip fazılın bir tane kitabını bile baştan sona okumayan takiyeddin pinokyo ve türevleri tarafından sanki yobazmış gibi savunulması acıdır.
(Yahu yeri gelmişken erenköyden komşumuz olmaları münasebeti ile şu anekdotu da anlatayım, malum Necip Fazıl Kısa Kürek Fransa da Paris de Hasan Ali Yücel le birlikte eğitim görmüşlerdir. Bunu kopi peyst kaynağınızdan bulabilirsiniz. Necip Fazıl'ın gelenekçi ve modernleşme eleştirileri Fransızca'ya hasan ali yücelin oğlu tarafından çevrilir... şimdi pinokyo takiyeddin efendilerin dil altı haplarını almaları gerekmektedir, fücceten gitmemek için... hasan ali yücelin oğlu malum-u fevriniz can yüceldir. )