imf ye borcun 2013 nisan ayında bitmesi

imf'ye borcun bitiyor olmasının tek başına herkese ferrari almaya yetecek bir durum olduğu gazını pompalamaya çalışanları gösteren olaydır. başka bir şey değildir. ayrıca imf'ye olan ve bitmek üzere olan borcun kimin borcu olduğu; kalan borcun kimin borcu olduğu varsayıldığı gibi değerleri de bilmeli insanlar değil mi tosunlar.

http://en.wikipedia.org/w..._countries_by_public_debt

http://www.imf.org/extern...0&date1Key=2013-03-31

daha açık anlatayım. tosunlar iyi okusun. public dept ile govermental dept farklı şeyler ama hepsi sonuçta halkın borcu.

akp iktidara geldiğinde türkiye cumhuriyeti devletinin borcu 22 milyar dolardı. 200 milyar dolar değil. Borcun (devletin değil toplamının) gayri safi milli hasılaya oranı ise %60 seviyesindeydi. Türkiye teorik olarak büyüdü ve borcunun da bir kısmını ödedi. Borç stoğu ise hala %40 seviyesinde -ilk linkte görülen değer- Devletin borcu ise 1,5 milyar dolar seviyesinde. Tabi zamanında eşeklik edip mısıra 1 milyar dolar verip faizini de sana bana ödetmek gibi bir salaklığa imza atmasaydı daha iyi olabilirdi durum. Mısırlılar rahatça devrim sandıkları şeyi yapsınlar diye verdiği geri dönüşü olmayan paradan dolayı fazladan 3-5 ay fai ödedik. bunu da tosunlar anlasın.

her neyse, türkiyenin borcu (bak türkiye cumhuriyeti değil); 400 milyar dolara yakın. Buna işadamlarının firmaların yurtdışında aldıkları krediler bankalara olan kredi borçları ve kredi kartları dahil. Çünkü o bankaların hepsinin ortağı olan yabancı bir banka var.

Tayyip'in yaptığı yalnızca yalan söylemek. Ve bu yalanın yunanistan'ın yalanlarından farkı yok. eninde sonunda da olacak olan aynı şey zaten.

sonra arkanızdan yazarlar, lükse çok düşkündü türkler kendilerinin olmayan bir parayı harcıyorlardı herşeyi hakettiler diye.

sen de ne lüksü amınıza koyayım dese bile duyanın olmaz.