bugün

said i nursi nin soba ile konuşması

ulan ne gerizekalı din, alim düşmanları var. Bediüzzaman onla sohbet etmemiştir, orada sobayı kişileştirmiş, konuşturmuştur. Yoksa bir sobayla konuşmanın mümkünatı var mıdır?
Tam metin:
Aziz, Sıddık Kardeşlerim!
Bu iki gün zarfında iki küçük patlak, zâhirî hiç bir sebeb yokken acib, manidar bir tarzda olması tesadüfe benzemiyor.
Birincisi: Koğuşumda muhkem demirden olan soba birden kuvvetli tabanca gibi ses verip aşağısındaki kalın ve metin demiri bomba gibi patladı, iki parça oldu. Terzi Hamdi korktu, bizi hayret içinde bıraktı. Halbuki çok defa kışta taş kömürü ile kızgın kırmızılaştığı halde tahammül ediyordu.
ikincisi: ikinci gün Feyzilerin koğuşunda hiç bir sebeb yokken birden su destisi üstünde duran bardak acib sûrette parça parça oldu. Hatıra geliyor ki; inşâallah bize zarar dokunmadan, aleyhimizdeki dehşetli bombalar Ankara'nın altı makamatına gönderilen müdafaat nüshaları patlattırdılar, bize zarar vermeden aleyhimize ateşlenen ve kızışan hiddet sobası iki parça oldu. Hem ihtimal var ki; mübarek soba, benim teessüratımı ve tazarruatımı dinleyen tek ve menfaatli arkadaşım bana haber veriyor ki: "Bu zindan ve hapishaneden gideceksin, bana ihtiyaç kalmadı."

Yani herhangi bir edebi eserde yapıldığı gibi bediüzzaman da kişileştirme yapmıştır.