bugün

neden rap

Çünkü güzel ülkemizde rap dinleyen insanlar hep liseli,aşık,ergen olarak tanınmışlardır.çünkü ailelerimiz ülkemizdeki rap'i bol küfürlü olduğu için sevmemiştir.çünkü rap uyuşturucu müziğidir.çünkü rap kimileri için sadece 3 harften ibaretken,kimileri için bir yaşam tarzı,hatta felsefedir.

90 lı yıllara dönelim.dünya çapında bakarsak doğu ve batı kavgası olarak 2 ye ayrılmıştır dünyada rap.türkiye'de ise o zamanlar cartel islamic force fuatgibi isimler rap yapmaya çalışıyorlardı.çalışıyorlardı diyorum çünkü 1990 da türkiyede kimse rap nedir bilmiyordu.bu adamlar sayesinde bir kemik kitle oluştu.nefret grubu bu kitleyi dahada büyüttü.insanlar rap'i tanımaya başladı.bir kısım anladı ki rap sadece küfür değil.90 yılların sonlarına doğru ceza ve fuchs ayrılınca nefret grubu dağıldı ve ceza aldı başını gitti.cezanın gelişmesinde büyük rol olan medcezir albümünün bütün prodüksiyon işlemlerini ve beatlerini sagopa kajmer yapmıştır.sonra bu 2 lide sistem içinde çarpıştı ve 90 larda amerika da oluşan doğu batı kavgası tarzı bi durum oldu ülkemizde.cezacılar ve sagopacılar.sonra 2000 li yıllara girdik dünyada rap tamamen tanınmaya başlarken türkiye de insanlar hala rap ne ? sorusuna hiç bir cevap veremiyorlardı.sansar ı olsun patronu fuatı olsun sayamadığım bi çok adam daha yılmadan daha çok eser yaptı.hep rock'ın gölgesinde kalan rap'i yer altından yer üstüne taşımayı başardı.böylelikle kemik kitle 2 ye katlanmış oldu. hiphoplife.com.tr diye bi site kuruldu 2000'li yıllarda.organize oluyoruz isimli bi proje yaparak rapte ki kemik kitleyi 3 e katladılar.öte yandan ceza sagopa fuat gibi isimler hiç durmadı.kendilerine neden üstad dememizin cevabını verdiler bu yıllarda.fikir ayrılıkları yaşandı.rap sokak kültürüdür diyenler ve rap sıradan bir müzik diyenler.

sonra ne olduysa arabesk'i rap ile karıştırdılar.arabesk rap oluştu.bu olay o dediğim kemik kitlenin yarısını aldı götürdü.muhteşem sözlere beate flowa sahip olan bi şarkı bugün 40.000 dinlenip kova vurmaktan ciğerim soldu diye yapılan şarkının 1 milyondan fazla dinlenmesi türkçe rap'i taşıyan adamların suçu değildir.aksine dinleyicinin suçudur.adamlar biz alalım diye ter döktükleri albümlerini 10 liradan sattılar.gel gelelim şuan ki rap piyasasına.yeraltından çıkıpta d&r de albümü satılan en az 10 adam sayabilirim size.

diyeceğim şudur ki.rap sadece küfür,uyuşturucu değildir.arabesk dinleyin.ama arabesk rap dinlemeyin.sezarın hakkını sezara verin.

dinlemek isteyenler için bi kaç isim önericeğim belki gerek duyupta 1-2 kişi açar dinler koca sözlükte.

battle dediğimiz kavram.sert rap.bu türde yapan mc'ler ; allame,joker,saian,karaçalı,hayki,ceza,sansar ,patron, da poet,ados,kadıköy acil kamufle ve ismini unuttuğum bir çok rapçi daha.

he sert rap sevmiyormusunuz ? çok tarz aşk şarkıları yapan türkçe rapçilerde var ; canfeza,kaptan,sokrat st ,cumali efrah bazıları için azap hg.

son bir sözüm daha var.

--spoiler--
BiZ BOL GiYiNMiYORUZ
TOPLUM DAR BAKIYOR.
--spoiler--