polis çevirmesi esnasında yapılacaklar

polis çevirmeleri, geri kalmış ülkelerde ve baskıcı rejimlerin uygulandığı ortadoğu ülkeleri gibi yerlerde, faşist devletin insanlarına baskı uygulama ve özel hayatına tecavüz amacıyla uyguladıkları baskı araçlarından biridir.
"biz bunları sizin güvenliğiniz için yapıyoruz" söylemleri kocaman bir yalandır. seyahat özgürlüğünün engellenmesi, aramalar yoluyla özel hayata tecavüz gibi uygulamaların huzur ve asayişle zerre ilgisi yoktur.
gavur dediğiniz avrupa ülkelerinde bu tip çevirmeleri göremezsiniz. bu tür çevirmeler olması için ya işlenmiş bir suç veya bir takip olması gerekir. türkiyede olduğu gibi dubaları yola atıp geleni geçeni kafalarına göre durdurmazlar. bu deli dumrul tarzı uygulamalar türkiye gibi faşizm ve baskıcı rejimle idare edilen polis devletlerinde olur.
polis çevirmeleri genel anlamda ikiye ayrılır:
1.asayiş kontrolleri
2.trafik kontrolleri. bir de bu ikisinin birlikte yapıldığı geniş kapsamlı çevirmeler de vardır.
trafik kontrolleri yine bir derece kabul edilebilir kontrollerdir lakin esas problem asayiş çevirmelerinde yaşanmaktadır. hiç bir arama izni olmadığı halde ukala polisler size kimlik sormakla kalmaz aracınızın içini didik didik edebilir, sizi araca yaslayarak üzerinizi arayıp sizi aşağılayabilir. bunları yapması için kuvvetli suç şüphesi ve hakim kararı gerekli olmasına rağmen ukalaca ve küstahca bu baskıcı uygulamaları gerçekleştirirler. bizim koyun insanımız da aman iki dakka arasın da yoluma gideyim diyerek bu insanlık dışı uygulamalara ses çıkartmazlar.
unutmayın: hakim kararı olmadığı sürece polis sizin üstünüzü ve aracınızı arayamaz!