bugün

protein tozu

sporcu ek gıdasıdır. dolayısıyla sporcu değil spor yapmaya çalışan biriyseniz kullanmamanız önerilir.
piyasada bir çok çeşit protein tozu bulunmaktadır. bir çok pro sporcu bu gıdaları kullanmaktadırlar.
spor yapıyorsanız ilk olarak doğal beslenme şeklinden asla vazgeçilmemelidir. yumurta, balık, kırmızı et, peynir, bal gibi doğal yoldan beslenerek vücudunuzun protein ihtiyacını karşılamak daha doğru olacaktır. alkol protein katilidir, alkolden uzak durulması gerekir.
protein tozları kısa zamanda çok iş yapmaya yöneliktir. ve eğer bu bilinçle protein tozu kullanacaksanız tekrar düşünmenizde yarar var.
eğer protein tozu almışsanız bunu kullanma şekliniz çok önemli misal, beslenmeniz o gün düzenli değilse kullanabilirsiniz. antrenmandan 1 saat önce ve antrenmandan hemen sonra dozajını min tutarak alınmasında yarar olacaktır. ve ya haftada bir gün kullanılmasında bir sakınca yoktur. unutulmaması gereken gıda alımlarındaki dozajların önemidir ve bilinmelidir ki hangi gıdayı fazla tüketirsek yan etki yapacaktır.

eğer kg almak istiyorsanız ve "alamıyorsanız" protein tozlarından yararlanılır bu durumda doktor kontrolünde akşam yatarken içilmesi muhtemelen önerilecektir. düzenli kullanıldığında bol su içilmesi gereklidir.

protein tozlarının bir çok yan etkisi vardır en belirgin ve hızlı ortaya çıkan yan etki sırt ve yüz çevresinde sivilce oluşmasıdır.