bugün

pes 2013 vs fifa 2013

öncelikle insan şuna karar vermeli bu karşılaştırmayı yaparken; gerçekten bir futbol simülasyonu mu; yoksa sıradan, zaman geçirmek için bir oyun mu oynamak istiyorsunuz?

pes 3 serisinden beri bilgisayar ve ps'te, sürekli olarak pes serisini oynamışımdır. ancak pes 10 ve fifa 10 çıktığı zamanlarda, pes'i bırakmak zor olmuştu benim için. 11'i ise artık fifa'da oynuyordum. 12 ve 13'ü de öyle yaptım.

pes'i oynamadıysan nasıl değerlendirme yapacaksın ki diyen arkadaşlar duyar gibiyim, hele bir soluklanın. arkadaş, kuzen ortamında benim gibi, yıllarını pes'e verip keskin dönüş yapamayan o kadar çok insan var ki. gerek onların evinde, gerekse kafelerde hep pes oynamak zorunda kaldım. ama fifa'ya alıştıktan sonra, pes iğrenç derecede sahte kalan bir oyun. her hareket saçma, koşular, şutlar, ortalar.

eğer şu sıralarda, 3 yıldır fifa oynayan ve onun öncesinde 7-8 yıldır pes oynayan birisi bunları söylüyorsa düşünmekte fayda vardır derim. ancak kesinlikle şuna hazır olunmalıdır, öyle ronaldo'yu alıp, yardırıp gol atamazsınız fifa'da. 15-20 maç dayanırsanız ancak; işte o zaman hem rahatlıkla gol atabilmeye, hem de pes'i artık tamamen rafınızdan kaldırmaya hazırsınız demektir.