bugün

dindarların cimri olması

bizim bir ev sahibimiz vardı, apartman sakinlerin demesine göre 4, gene kiracı bakkalın demesine göre 5 kere hacca gitmişti.
koskoca apartmanı, siyah mersedesi vardı, ve ayın 1 olunca kapımıza kira istemeye gelirdi. ayın 2. olmuş ve kirayı ödememişseniz laf ederdi. kirayı istemeye namazdan sonra gelirdi ! ve eğer kira 1 ay ödenmemişse tek bir kelime söylerdi çık !

binanın önünde onlarca çocuk oynardık bende onlardan biriydim, hacı ev sahibi amcamız, bir kere olsun bize şeker, çikolata ne bileyim çocukları sevindirecek her hangi bir şey yapmadı hadi bunu geçtik kapının önünde bizi oynatmazdı, kovardı, mermerleri kirletiyormuşuz...
bir gün mahallede yavru bir köpek bulmuştuk herkes parasını toplamış ve köpeğe süt almıştık, gene binanın önündeydik, hacı namazdan gelmiş bizi görmüştü, gene bizi kovdu tabi biz köpeği görmesin diye kaçmadık üzerimize geldi köpeği gördü ve elinde ki sopayla o yavru köpeğe öyle bir vurdu ki... gözümün önünden asla gitmiyor.
ve nedendir bilmem bu insanların hepsi böyledir. çocuk sevindirmezler, hayvanları sevmezler, üç kuruşun hesabını yaparlar.