bugün

hellim

Kıbrıs'a has, görünüm itibariyle bizim beyaz peynirimizi andıran ancak, bizimkinin aksine çoğunlukla kızartılmış olarak tercih edilen, lezzet olarak da hiç bir benzerlik göstermeyen, tamamen farklı, farklı olduğu kadar da lezzetli; tuzlusu ve tuzsuzu bulunan bir peynir türüdür. Ülkemizde de hemen hemen her orta büyüklükteki markette satılmaktadır.

Demem odurki, Kıbrıs'ta okuyan arkadaşlarınızdan Hellim istemenizin hiç bir manası yoktur, çünki Hellim ülkemizde envai markada bulunmaktadır. Kıbrıs'tan almayı unutup, Migros'tan satın alan ve Kıbrıs'tan almış gibi davranan bir çok kişinin hikayesi mevcuttur. Türkiye'de daha ucuz olduğu da ayrı bir gerçektir. (Hollanda'dan peynir getirmekle eşdeğer değildir, çünki ülkemizde çok daha pahalıya, az çeşit satılmaktadır.)

Her ne kadar, 'ha burdan ha Kıbrıs'tan, aynı hellim işte' desem de, bazı markaların daha fazla tercih edildiğini nazara alarak, hellim konusunda çok aşırı hassasiyet gösteren arkadaşlara, Kıbrıs'tan getirilebilir, buna da değer derim. Haksızlık yapmak istemem.

Bir peynir için ne kadar uzun konuştum. Aslında daha fazla yazabilirdim: kokusu, rengi, lezzeti...sanki peynir değil, başka bir şey...
güncel Önemli Başlıklar