bugün

çeçen teröristlere helal olsun diyen insan

her şeyden önce her ulusun kendi kaderini tayin hakkı olduğunu kabul ederek başlarsak çok yol alırız. bazı kavramları iyi bilmeli ona göre değerlendirmeliyiz. ezilen ulusların mücadelesi her zaman desteklenmelidir ama emperyalizmin uğruna savaşmıyorsa o ulus. bazı uluslar vardır ezen ulusların baskısına karşı, başka bir emperyalist ulusla anlaşıp onun silahıyla, parasıyla savaşır. işte o zaman bu ulusun mücadelesi destek göremez. çeçenlerin mücadeleside bu özelliğğ taşıyor.

özgürlük savaşlarında sorun terör değil, kimin uğruna savaşıldığıdır. eğer bir emperyalist gücün taşeronluğu uğruna savaşılıyorsa, o savaşın desteklenecek bir tarafı olamaz. eğer sorun terör olsaydı bugün filistindeki özgürlük savaşçıları ya da ıraktaki militanlar en büyük teröristler olurdular. ama değil, sorun bir ordu ile çatışma değil kimin uğruna ne için savaştır. emperyalist çıkarlar doğrultusunda savaşanlar ise özgürlük savaşçısı olamazlar.

kendi ülkemizdekilere destek verenlere kızıp " türk'ün türk'ten başka dostu yok abi" diyip kahve ağzıyla konuşanlar bugün görmeliler ki türk devletide zamanında çeçenlere destek vererek emperyalizm uğruna çalışmış ve yanlış yapmıştır. sapla samanı karıştırmamak dileğiyle.