bugün

uludağ sözlük te küfür yasaklansın kampanyası

burasi bilimsel bir platform olmadigi ve buraya takilan insanlarin cogu belli bir seviyeye gelmis oldugu, yani bazi seylerin farkinda oldugu icin son derece gereksizin gerkinde bir kampanyadir.

kufur hayatin icinde vardir. kufur olarak niteledigimiz bazi kelimelerin, bazi durumlarda anlatimi kuvvetlendirici etkisi bulunur. kimden neyi saklamaya calisiyorsun ki "aman efendi sakin kufur olmasin. burasi sevgi ve bilgi yuvasi olsun" diye ortaya cikiyorsun? oyle bir sey olacaksa burada bir dakika durmanin manasi yok. herkes gitsin gazete okusun, kose yazisi okusun ne bileyim, dergi okusun..
filhakika terbiyesi bozulan biri varsa sozluk okumaz olur biter. ayrica uludag sozlugun toplumun ahlakini ve genclerin gelisimini olumlu yonde etkilemek gibi bir misyonu da yok zaten. ben demiyorum ki sozlukte istedigimiz gibi ana avrat duz gidelim ve fakat yerinde hamlelerle goze ve kulaga da hos gelecek, ince dusunulmus ufak kaka kelimeler kullanmanin kimseye bir zarari olmayacaktir.
kufur gormek istemeyen, kendini toplumun refah ve mutluluguna adamis olanlara gidip bilim teknik dergisinde yazmalarini salik veriyorum.

ha gerci bu goruslerime uludag sozluk moderasyonu da karsi ama diyecegim budur.