bugün

uludağ sözlük te küfür yasaklansın kampanyası

en ciddi gerekçesi alttaki yazı olan kampanya:

insan, çoğu zaman varlığını, nereden gelip nereye gittiğini sorgulamama hatasına düşen aciz bir varlıktır. mutlak aciz olmayansa yaratıcı, yani allah'dır.

bugünkü bilimin henüz açıklayamadığı bir çok alt evrene sahip insan evreninin psikolojisini etkileyen bir çok faktör vardır. bunlardan bazıları, aile, okul, medyadır. kısaca çevredir. yani toplumdur. eğer insan, yani birey yozlaşırsa toplum da yozlaşır. toplum yozlaşmışsa birey zaten yozlaşmış demektir. o halde yozlaşmamış bir toplumun varlığının yolu yozlaşmamış bireylerden geçer.

yozlaşmak çok anlamlı bir kavramdır. bir çok açıdan ele alınabilir. ancak tüm yozlaşmaların temeli imanın, ahlaki değerlerin yozlaşmasıdır. bir zamanlar pantolon bile giyilemeyen bu ülkede, şimdi çıplaklar kampı kurmanın hukuki yolları aranmaktadır. nevizadedeki gay barlar, başka yerdeki lezbiyen clublar ahlaki yozlaşmanın önemli göstergelerindendir.

erkek ve kadından farklı cinsel tercihlerin, cinsel kimliklerin savunulması yanlıştır. yanlıştır çünkü insanı yozlaştırır. kalbi köreltir. aynen domuz etinin kıskandırmama içgüdüsü kazandırarak kalbi körelttiği gibi.

insanevladı sinirlenen bir yaratıktır. bu sinirin çeşitli nedenleri vardır. ancak sinirlendiği zaman değil küfür etmek bağırmak bile insana çoğu zaman yakışmaz. hz. muhammed in hayatı en güzel örnektir bu konuda. sinirlenen insanın küfür etmesi, hatta insanın ötesinde, eşyalara, ona buna, kitaba, ağaca, takunyaya her şeye, hatta kendine bile küfür etmesi ahlaki yozlaşmaya neden olur. kuralsızlığa neden olur. küfrü savunmak, bir anlamda paul feyerabendin yönteme hayır anlayışının kardeşi olan bir yaklaşımdır. kuralsızlık bir kuraldır. ancak bu kural akıldışıdır. bilimde akıldışılıkların bilime yon verdiği gerçeği bilinir. nitekim thomas kuhn the structure of scientific revolutions adlı eserinde paradigm shift kavramıyla bunu güzel bir şekilde açıklamıştır. ancak, toplumda aklakın normları akıldışılıktan geçebilse de, yani zaman zaman akıl dışı olgulardan yola çıkarak mantıksal yapısı sağlam temellendirilmiş süreçlere gidilebilirse de, bu sürecin yolu bilimsel yöntemin yolundan çok daha incedir, hassastır.

işte bu yüzden dir ki ota boka küfür etmek, toplum yapısını bozmaktadır. dolayısıyla kişinin kendisini de bozmaktadır. ya da bozulmuş kişiler küfür etmektedir.

çare, dönüp aynaya bakabilmekte, iki gram -sözde- ayar verdiğini sanan zihniyetin, sözde ayarını vermek için harcadığı enerjiyi daha faydalı işerle ilgili üretim yaparak, dünyaya kuran-ı kerimin normlarına, yani allah'ın normlarına göre iyi işler için harcamaktadır.

küfüre hayırdır. küfür edip de, küfürü savunup da dönüp yukarıdaki yazıyı 2 kere değil, yalnızca 1 kere daha okuduktan sonra yüzünde bir gram kızarma olan zihniyete bu sozlukte şiddetle ihtiyac vardır.

anlaşılmıştır.

bitti.

edit: bu yazıyı kendimi temize çekmek için değil, küfürü sorgulamk için yazdım. bu yazıyı yazmam küfür etmediğimi göstermez. evet haber sozluk de küfür ediyorum. burada değil. ancak yazdıgım yazıdaki gerçeklerden önce kendim utandığım için haber sözlükteki tüm küfürlü entrylerimi siliyorum.