moderasyona getirilmesi gereken düzenleme

sözlükdeki olumsuzlukların giderilmesi için tek başına yeterli olmayacak düzenlemedir. sadece modersayona değil sözlüğün birçok unsuruna el atılmalıdır.

mesala sözlükte birçok kişi boş bakınızlardan şikayetçi ki bu kişiler arasında fazlaca bakınız veren kimseler de var. madem bu durumdan hoşnut olmadığını belirten sürüyle insan var o halde bu kimselerin tepkisini gösterebilmesi için bir yol bulunsun. herhangi entryi iyi yada kötü oylamak mümkün. ama bu entryi yazan kişiyi yazdığı entryden ötürü düşünmeye sevketmeyen bir olay. bunun giderilmesi için başka sözlüklerde olduğu gibi niceliksel bir etiket sistemi geliştirilebilir. ekşisözlük deki karma gibi.

az önce verdiğim misal konuyla pek ilgili değil biliyorum. ama anlatmak istediğim şey; 3 kişiyi kaldırıp yerine başka 5 kişiyi getirmenin pek faydalı olmayacağıdır. sonuc vereceğine inanılan değişiklikler yapılmalı ve bu değişiklikler yapılırken bunu 3-5 kişi değil organize olmuş bir grup yapmalı en azından bu grubun fikri alınmalı. ne bileyim ya bişeyler yapın işte.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar