otobüste yer vermemek için yapılanlar

ilk olarak binildiginde,eger minibus bossa ya da baslardaki duraklarda binme sansımız olduysa bir goz suzulur.otobuste oturulabilecek en konforlu ve kaldırılmayacak yer,o stratejik noktalar tespit edilir.para,bilet vs.neyse ver odenip aniden yığılmaya mahal vermeden aradan sıvısmak gereklidir,lakin gec kalıp dusundugunuz yer kapılınca içinizden kufur etmememiz sinir ve saglıgımıza yararlı olacaktır.

oturuldugunda,ilerleyen duraklarda arac kacınılmaz olarak dolacaktır.soforlerimiz aracına tıkabasa yolcu doldurmaktan sadist bir zevk aldıgından(asıl gercek icin (bkz: para) )otobusteki yaslı populasyonu da dogru orantılı olarak artacaktır.

ilk once goz goze gelinmemeye calısılır,amacsızca hareketlerde bulunulur.bu sure icinde ayakkabılarımızı tekrar tekrar baglayabilir,cep telefonununda alakasız bir sekilde tus kilidini acıp kapamak gibi islemler tatbik edebiliriz.

uyuyor numarası da akla gelen cozumlerdendir lakin bunu pek tınlamazlar cogu zaman.
en sonunda ahaliden 'cık cık cık','bir de genc olacaklar' sesi cıkacaktır.bizlere olsa da dikkate almamak yerinde bir davranıstır.

kaldırılmak kacınılmazsa yuzsuz bir ifadeyle bakılır,yol boyu oturulan koltugun basında baska yer yokmus gibi dikilebiliriz.bizzat denedim,oradan biliyorum.