bugün

starbucks ta ders calisan insanlar

bunlar haberleşip, sözleşip, öyle buluşup ders çalışan insanlardır. yani asla starbaksta tek başına ders çalışan birini göremezsiniz. hep koloni halinde ders çalışırlar bunlar. telefonlaşıp buluşurlar starbaksta, öyle ders çalışırlar. en fazla 13 en az 2 kişi olarak buluşup öyle ders çalışırlar.

ama şu var ki, o kadar sözleşip, -süslenip-, buluştuktan sonra, mesela oturdular ya masaya, iki masayı da birleştirmişlerdir kesin bu esnada, oturduktan sonra, herkes açar notbukunu mesela, kimisi kitabını, kimisi kaleminin ucunu falan, ama herkes bişey açar yani, açarlar bunlar böyle, ve başlarlar ders çalışmağa, çalışırlar fakat kimse kimseye ilişmez, hiç sual sorulmaz kimseye, böyle lan sanki, yalnızmışlarcasına, yalnızmışlarcasına da ne biçim bir kelimeymiş öyle, teklermişcesine, hiiç, sani ders çalışmağa sözleşen bunlar değil, aslında çalışıyorlar ama münferit. hiç kolektif bir hareket göremezsin bunlarda.

bir gün yolun starbaksa düşerse, ya da oraların müdavimlerindensen zaten biliyorsundur, işte bu starbaksta ders çalışan insalarla karşılaşman işten bile değildir. az bir gözlemle o koloni içindeki komünikasyon noksanlığını sezebilirsin. ben biraz çekinirim böyle insanlardan şahsen.
güncel Önemli Başlıklar