bugün

gençlik arasındaki efendi insan azlığı

Birçok nedenleri olan sorunsaldır.

Avrupa'ya benzemek uğruna kendini benliğini dahi satmaktan çekinmeyecek bir zihniyetin ortaya bıraktığı atıklardır bunlar. Kimileri üzerine basıp nasibini almıştır, kimileri üzerinden atlamıştır, kimileri ise içine tamamen batmıştır.

Türk insanının * bakış açısını genişletmenin dejenere olmaktan geçtiğini sanır. Onlar yapıyorsa ve saygı duyuluyorsa biz de yapmalıyız der. Kolları sıvar ve işe girişir. Oysa bilmez ki atıklara batacak olan o sığ insanlara doğru yol almaktadır.

Kültürüne sahip çıkmaz. Örf ve adetlerini küçümser. Hep diğerleri gibi olmaya çalışır. Oysa asıl insani duyguları taşıyan, asıl yürekli olan kendidir... Neden değişmek ister? Özentilik gözünü öyle boyamıştır ki atalarının yıllarca süregelen adetlerini tu kaka diyerek bir kenara iter. Yerine geçmişi bile olmayanların yeni moda adetlerini benimser.

Hiç bir zaman gerçekten özenmesi gereken bilgi, teknoloji ve gelişmişlik gibi konulara bakmaz. Çünkü kendince yeterlidir. Hergün aldığı gazetede okuduğu spor ve magazin sayfasının onu yeterince geliştirdiğine inanır. Entel takılır, -miş gibi yapar. Oysa ki en son okuduğu kitap ilkokul çağlarından kalma cin ali serisidir...

Sonuç olarak bunun en önemli nedeni türk insanının kendini benimseyememesi, özümseyememesi ve maalesef ki kendini küçük görerek başkası gibi olmaya çalışmasıdır.

Çok mu ağır oldu? Hayır olmadı. Bunlar konuşulmadıkça daha çok dejenere olmaya yüz tutmuş insanlarla yaşanacağına, tokat gibi yüzlerine vurmak tercihimdir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar