bugün

doğu türkistan

birçok sol eğilimli insan için umursanmayan, çin hükümetinin baskısına maruz kalmış bölge. ülkemizdeki kürt yurttaşların anadil eğitimi için tavır geliştiren dostlar(anadil haktır), bu bölgedeki insanların anadilde eğitim alamadığını bilmiyor sanırım! bilseler bu konuda da bir tavırları olur sanırım!

niye böyleyiz anlayamıyorum. adındaki "türk" ibaresi, o halka sıcak bakmamızı engelliyor. her yıl mutlaka şiddet görüyor bu halk. ama hiçbir sol grup tepki göstermiyor. türk olunca, bu şiddeti hak mı ediyor acaba bizim gözümüzde?

bir başka anlayamadığım da sağ grupların tavrı. konu doğu türkistan olunca insan hak ve özgürlüklerinden dem vuran yurdum sağcıları, ülkemizdeki kürt unsurlar olunca mevzu, işkenceden yana tavır takınıyor. mesela samanyolu tv bir yayınında "anadilde eğitim hakları bile yok" şekilde isyankar bir cümle kurdu. evet gerçekten isyan edilmesi gereken bir konu. bir halk var ve kendi dillerinde öğrenemiyor hiçbir şeyi. tamam ama bizim topraklarımızda da var benzeri bir örnek.

neyse, sinirlendim yine. en iyisi keseyim. yoksa yine sövmeye başlayacam.