bugün

chp seçmeninin neslinin tükenecek olması

anlamıyorum şu elitistçi chp'li kesimi. hala umutları var önümüzdeki seçimlerden. neymiş efendim? halka kendilerini anlatırlarsa bir sonraki seçimlerde belki şöyle olurmuş yok böyle olabilirmiş. kardeşim demografi bilmeyen niye siyasetle uğraşır bilmem anlamam. size bir kısım somut gerçekleri anlatayım ki yanlış sanrılara kapılmayın chp'li kardeşlerim.

1. chp-akp çatışması diğer şeylerin yanında sınıf çatışmasıdır. varlıklı, elitist, kendi ufak gettosunda (beşiktaş, kadıköy, çankaya gibi) yaşayan varlıklı kesimle, ücretli üst orta sınıf chp'li seçmenlerin çoğunluğunu oluşturuyor iken, zengin kesimi anadolu kaplanı olmakla birlikte ülkenin çoğunluğunu oluşturan orta direk ve aşağısı fakir kesimin ekseriyeti akp'lidir. rakamlar ezici bir şekilde akp seçmeni tarafındadır.

2. fakir kesim elitistlerce batı standartları ölçü alınarak hor görülmüş ve görülmeye devam etmektedir. bu bir jenerasyondan diğerine aktarılan bir hınç yaratmıştır. bu hıncın sandığa yansıdığı durumlarda da asker gelip fakirin iradesini halının altına süpürmüş ve bunu mutlu azınlık (bir dönemin eğitimli solcuları hariç) mutluluk içinde izlemiştir.

3. türkiye'de 60 sene önce nüfus 20 milyon iken bugün 70 milyon. bu 50 milyonu yaratan mutlu azınlık değil (zira maksimum iki çocuk tercih ediliyor), hınç içinde büyümüş ikinci kesimdir.

4. nüfus artışı halen bu çizgide artmaya devam etmektedir. bunu tehdit eden tek rakam bdp'ye oy veren kesimin nüfus artışıdır -ki bunlardan da oy kayması çoğunlukla muhafazakar kesime gitmektedir.

5. mutlu azınlıkla yoksul kesim tatlı ve tuzlu su gibi ayrı bir şekilde fakrklı toplumsal grup ve ahlak anlayışı içinde yaşamaktadır. mutlu azınlık yoksul kesimin konuşmasından, davranışlarından, değerlerinden hatta kokusundan bile hoşlanmamktadır. yoksul kesim ise hınçlıdır ve kaydebendir. iki kesim arası paylaşım imkanı yoktur.

buna rağmen mutlu azınlık kendi gettosu içinde birbirlerine bakarak "a ne güzel etrafımda herkeş akepe'den nefret ediyor bu sefer iş tamam demektedir", chp örgütleri ise seçimden seçime bir iki mitingde ettikleri beylik laflarla seçmen tavlamaya çalışmaktadır. akp ise kadın ve gençlik kollarıyla hemen her gün o seçmenle bir aradadır. sosyal ilişkileri vardır. seçmen akp'ye bakınca kendini görmekte, chp'ye bakınca hıncını hatırlamaktadır. chp'li saf kafalar realitenin uzağında bunu kömüre, çanağa, tencereye, seçimde hile yapılmasına bağlamakta komplo teorileri ile kendilerini avutmaktadırlar.

6. merkez sağ genelde %70'in altına hiç bir zaman düşmemiştir -ki dp, dyp hatta bbp, saadet felan neredeyse ortadan kalktığına ve geriye sadece mhp kaldığına göre, %50 akp için çok da yüksek bir oran değildir. bunun bölünme yaşanmadığı sürece %65-70'lere kadar yolu vardır. hakkını yemiyelim mhp'de ve akp'de tak basamaklı chp'ye kayabilecek oy, bir de dsp'nin büyük şehirler ve chp haritasıyla sınırlı olmak üzere yine %3'e varan bir oyu vardır. bunları çekebilir ama bir yandan da daha fazlasını mhp'ye kaptırması olasıdır.

7. askeri vesayet ortadan kalkmıştır. dayanabileceği arkası sağlam bir güç kalmamıştır chp'lilerin. nitekim bunun farkında olarak söylem değiştirmeye çalışılmaktadır.

daha da uzatmadan söyleyelim. bu gerçekler karşısında ufalarak, küçülerek azalan marjinalleşen chp'li kardeşler. bdp'yi savunun, savunun ki birileri de sizi bugün olmasa bile yarın savunabilsin.

he mi?