bugün

islamcilarda darfur duyarsizligi

aslında en büyük etkenin "alışmak" olduğu husus. alışmak, çoğu zaman bir nimet lakin insan zalimane şeyleri de her gün medyada gördükçe artık kanıksıyor. fıtratla alakalı bir olaydır, mevzuya gelelim. israil in filistinde yaptığı katliam da gözümüzün önündedir, ama onlara da alışıyor yahut kerkük e de, doğu türkistan a da, darfur a da.

darfur u diğerlerinden mühim kılan bir husus yoktur açıkçası. canilik, hoşgörüsüzlük ya da hayvanlık, dinlerin salıkladığı şeyler değildir elbette. bu durumda ruanda ile darfur da çok da fark yoktur bence. ikisi de halkın olmadık sebeplerle birbirlerini kestiği katliamları yaşar. olmadık sebepler;

darfur da müslüman müslümanı kesiyor diye islam a ve müslümanlığa laf sokmak da gereksiz. islamcılarda darfur duyarsızlığı demek bir kızgınlık belirtir, evet haklı bir kızgınlık. ama insanların darfur duyarsızlığı demek daha güzel olmaz mı idi?

alışmak diyorduk, alışmak duyarsızlığı getiriyor işte. bu alışmak durumu yüzünden gözümüzün önündeki olaylara müdahele etmiyoruz ki, darfur a edelim.