bugün

27 mayıs 2007 fenerbahçe ülker efes pilsen maçı

öncelikle fenerbahçe ülkerspor'un avantajı elinde bulundurduğu serinin ikinci maçıdır.
ilk maça baktığımız zaman, fenerbahçe savunmada çok istekli bir oyun sergilemiştir. özellikle takımın en iyi savunmacılarından olan ibrahim kutluay'ın oynayamamasına rağmen ömer, mirsad ve özellikle semih çok iyi işler çıkardılar. kimse görmeden eddie basden, efes'in kilit oyuncularını teker teker bezdirdi. hücuma geldiğimizde de mrsic ve solomon'un aynı anda günlerinde olması ve mrsic'in ibrahim yokken sorumluluk alması çok önemli bir faktör. tabii her zaman bu kadar üçlük atılamaz, ama ikinci maçta efes'li oyuncular psikolojik olarak fenerbahçeli oyunculara üçlük şansı vermemeye çalışıp içerde büyük boşluklarla karşı karşıya kalabilirler. semih'in aldığı hücum ribaundlarını ilk maçta fenerbahçe çok iyi değerlendirdi. tabi efesli oyuncularında bu kadar giren şuttan sonra dağılması 30 sayılık farkın nedenidir.

bugün aynı şekilde farka gidecek bir maç beklemiyorum ama tabii ki basketbol kalitesi olarak lig standardının üzeirne çıkacak bir maç olacaktır.

bir de ufak bir not: bazı insanlar hala bu sözlükte bir firmanın veya herhangiz benzer bir şeyin bir takıma sponsor olmasının mantığını anlamış değiller. fenerbahçe'nin sponsoru ülker*, galatasaray'ın sponsoru cafe crown, beşiktaş'ın ki de cola turka. ne yani bundan sonra ligde fenerbahçe galatasaray beşiktaş yok ama ülkerspor, cafe crown ve cola turka mı var? bu tarz bir sataşma eziklikten başka bir şey değildir kusura bakmayın.

taş atarken hedefi iyi seçin de bir yerden sekip kafanıza geri gelmesin!