bugün

27 mayıs

1960 yılında memleketin her bir üreten işleyen işe yarayan değer kazanan yerinin kapatılmaya çalışılması, amerikanın ortadoğu projeleri ile adnan menderesi kullanmasına karşı ordu'nun amerikanın emperyalizmine karşı yaptığı darbedir... başarılı olmuştur elbette, adnan menderes'in bu ülkeye verdiği zararlar tartışılamaz bile, idamı doğru bir karardır demiyorum tabi, ancak vatana ihanet suçundan cezalandırılmıştır.

örnek vermek gerekirse, eskişehir üçak fabrikamız kurulduğu 1924 yılından adnan menderes döneminden kapatılana dek1 yüzün üzerinden uçak üretmiş, ancak nedensiz yere kapatılmış ve sahip olduğu tüm demirbaşlar dağıtılmıştır. yani 1920 lerde uçak üreten bizler şuanda izmir kemalpaşa bisiklet ve motorsiklet üretmekten ileri gidememekteyiz bu amerikan uşağı sayesinde.

27 mayıs 1960 ihtilali amerikaya karşı yapılmış amerikayı adeta göt etmiş bir ihtilaldir, 1980 ihtilali ise amerika tarafından türkiyede sosyalizmin ve adaletin gelişmemesi tarafından yaptırılmış, günümüzde gördüğümüz gibi ne yazık ki başarılı olmuştur.

(bkz: 1960 ihtilali)