bugün

türklerin barbar bir toplum olduğu gerçeği

orhan pamuk, altan familyası vb. aydın* kesiminin balıklama atlayacağı ifadedir. önümüzdeki birkaç senede biri röportaj sırasında bunu söyler, günlerce de tartışırız. barbar türkler batılıların kullandığı bir ifade olup, türklerin yaptığı kötü olaylarda bunu tüm ulusa mal edip kendini mutsuz hissetmeyi bir marjinallik olarak gören arkadaşlara bazı bilgiler vermek istiyorum. aslında bir örnek vermek istiyorum, geri kalanına kendileri baksın.

90'lı yıllar var ya, hani modernleşme çağımız, ilerleme çağımız falan. o yıllarda Ruanda diye bir ülkede büyük bir katliam oluyor. arka planından bahsedeyim. belçika bu ülkeyi sömürge haline getiriyor, ülkedeki insanları da hutu ve tutsi diye ikiye ayırıyor. gidin bakın bakalım, hakikaten ikisi arasındaki farklılıklar düzgün ifade edilmiş mi? birisinin mensupları daha uzunmuş da, kafa yapıları farlıymış da, falan filan. sonra belçikalılar ülkenin yönetimini tutsilere bırakmmakla ilgili düzenleme yapıyorlar. sonunda da haksızlığa uğradığını düşünen hutular tutsileri öldürüyor. bilanço 1,5 yılda 800.000 kişi! bu arada, nato var, insan hakları mahkemeleri falan var, ne ararsanız var.

Ben bizim ulusumuzun bu kadar aşağılık işlerde bulunduğunu düşünmüyorum, ama bize barbar etiketi vuran batılıların hepsinin asıl barbar olduğunu, ne kadar modernleşirlerse modernleşsinler ötekileştirme ve bölme tavrının onlarda yerleşik olduğunu düşünüyorum. eminim ruanda yüzyıllar boyu bu zihniyetin katlettiklerinin yanında hiçbirşeydir.

azıcık aklı olan insan biraz etrafına bakar, tarihi olaylara bakar da öyle konuşur, 1-2 tan fişekçi şapsaşlın söylediğiyle hem de kendi toplumunu etiketlemez. hala da devam edenlere yuh diyorum.