bugün

19 ağustos 2012 ibb spor beşiktaş maçı

12-13 sezonu için hazırlanan kadroyu ilk resmi maç olan ibb maçında izleme şansına sahip olduk. hazırlık maçlarında tüm futbolcuları görme şansına sahip olsanız da gerçek bir performans değerlendirmesi yapmak zor oluyor. ibb maçıyla sahada yer alan 14 oyuncuyu hakkıyla izleme ve değerlendirme şansı bulduk. ve üzülerek belirtmeliyim ki bu sene bu beşiktaşın işi gerçekten çok zor. takıma takviye şart e zaten bunu herkes söylüyor da öyle yönetimin ya da samet aybabanın dediği gibi bir leblebi gibi gol atan adamla bir sağ açık alarak bitirilecek gibi durmuyor transfer çok eksik var çok.

ibb maçına bakacak olursak fazla bişey söylemeye gerek yok, beşiktaş bu adamları en iyi kadrosuyla, en formda olduğu zamanlarda dahi rahat oynayıp yenemedi. bu bakımdan bakarsak önceki seneler gibi bir şey olacağa benziyor. ibb iyi takım, çok diriler ve gerçekten etkili adamları var. öyle kayseri, antep gençler gibi yumuşak bi takım değil, çok can yakabilir.

neyse dönelim biz beşiktaşa; öncelikle diziliş ve oyun mantalitesi hakkında konuşacak olursak söyleyecek yeni bişey yok hatta söyleyecek hiç bişey yok. 4-4-2 dendi alakası yok, ya mustafa ya almeida kanatta kayboldu gitti maç boyunca, olcay gizli forvet gibi içeri giremedi. giremedi diyorum çünkü oyun anlayım çift forvet olacak diyosan bas bas bunun altını çizip ilk resmi maçında elindeki belki de en bitirici adamı kanatta oynatıyosan ben de ikinci forvet ararım sahada. dizilişi geçtim belki de tvden anlaşılmıyordu diyerek suçu kendimde arıyorum, ya o zaman oyun anlayışına gelelim. defensaif değil, atak futbol değil, hiç bişey değil ya, bu kadar kötü olamaz. ilk 20dk gerçekten topa hakimdi beşiktaş ama ileriye top taşıyamıyordu, sürekli yan yoplarla orta alanda top çevirdik durduk. veli çıkıp necip girince ister istemez orta sahada top tutma kabiliyetimiz de azaldı. bir de üstüne ibb ısırmaya başlayınca orta saha ve oyunun kontrolü direk rakibe geçti. beşiktaş topları ya fernandese ya da almeida ya ulaştırmaya çalışıyor, fernandes isteksiz top istemiyor, kullanmıyor ruh gibi dolanıyor. almeida da hep yalnız zaten hava topu alamadı ama alsa da yakınında indirebileceği adam yok. mustafanın daha yakın oynaması lazım. ve o toromanı bu kadar şişirmek nedir ya. aybabanın geldiği günden beri tek destekçisi toroman topun sahibi gibi bam güm şişiriyo biri de çıkıp aga sen napıyosun bi sakin ol demiyo.

bu oyun anlayışı ve takımla önümüzdeki hafta alınabilecek 1 (yazıyla bir) puan samet için kardır, başarıdır. bi kere çok terso zamanda yakalandık bu adamlara. senin orta sahan genç, zayıf, formsuz, adamların ki fena. senin savunman formsuz, beklerin çok kötü savunma yapıyor rakibe bakıyoruz, türkiye liginin en formda adamı umut, en çok yoran adamlarından biri elmander, keza emre çolak formda zannediyorum melo sahada olacak hamit de sağ çizgide o da uğuru yoracak en azından rahat oynatmayacak. en kötü yeri savunması galatasarayın ama onlar da birlikte oynuyor kaç zamandır. keşke fatih terim savunmayı sabri-g.zan-ceyhun-çağlar dörtlüsüyle oynatsa. o zaman çok iyi olur.