bugün

jimmypage

%100 Türklükten vazgeçmesi gereken yazardır. Tarihle ilgili bir şeyleri biliyor olmak o tarihi lehine değiştirebileceğini düşünen bir arkadaştır.

Aşağıda ki kanıtlanmış verilere inanıyorsa, okumasına tavsiye edeceğim *
--spoiler--

--spoiler--

Fakat Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik Bölümü'nün hazırladığı "Anadolu'nun genetik profili" araştırması

Türkiye'de az bir kesimin köklerinin Orta Asya'ya dayandığını, Anadolu Türklerinin genetik bir havuz oluşturduğunu ortaya koymaktadır.

isviçre merkezli iGenea şirketinin yaptığı araştırma ise Türkiye'de yaşayan Türkler'in sekiz farklı etnik gruba ait genleri taşıdığını belirledi.

Araştırmaya göre, Türkiye Avrupalı uluslar arasında en karmaşık genlere sahip topluluğu oluşturmaktadır. Anadolu'nun tarih boyunca

istilalara ve göçlere açık olması bu durum için örnek oluşturmaktadır.

kaynak : http://www.gidahareketi.o...a-Karmasi-442-haberi.aspx

istanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve antropolog Timuçin Binder, genetik araştırmaların Türkiye'de yaşayan insanların büyük bölümünün 40 bin yıl önce de bu topraklarda yaşamış olduğunu kanıtladığını belirterek,

Orta Asya'dan Anadolu coğrafyasına gelen nüfusun aslında az olduğunu, Türklüğün ırksal değil bir kültürel kimlik olduğu görüşünü savunmuştur.

Binder, araştırmaların Anadolu Türklerinin genetik olarak Asya'da ki Türki halklardan çok Balkanlar ve Ortadoğu'da ki uluslara daha yakın olduğunu gösterdiğini söylemiştir. kaynak http://www.haberturk.com/...kler-orta-asyadan-gelmedi

ABD'li tarih profesörü Justin McCarthy, Türklerin çok farklı bölgelerden geldiklerini, ve tıpkı Amerikalılar gibi köklerinin değişik yerlere dayanmasına rağmen Türk kimliği altında birleştiklerini söylemiştir.kaynak 4.30 dan itibaren izle http://www.youtube.com/watch?v=Xw7R790VIwg&feature=related

Yerli Anadolulular Türk grupların Anadolu'ya göçünden sonra Hint-Avrupa dillerinin yerine Türk dillerini kullanmaya başladı.

Bilim adamları dilde bu değişimin geçmiş nüfusların genetik bir ikâmesiyle eşlik edildiği kadarıyla uzun süre tartıştı.(kaynak Türk milliyetçiliğinin çelişkisi ve resmî kimliğin yapısı. Middle Eastern Studies: Orta Doğu Çalışmaları, Aye Kadiolu, Cilt 32, Basım 2 Nisan 1996, s. 177-193.)


ve Orta Asya kaynaklarının üzerindeki aşırı vurguya rağmen. (kaynak Orta Asya incelemesi, Didem Mersin Alıcı, Boğaziçi Üniversitesi, istanbul, Cilt 15, Basım 2 Haziran 1996, s. 217 - 231.)

Anadolu Türklerinin bölgeye özgü bir ezici çoğunlukta oldukları ve Moğol ırkı bakımından hiçbir anlamı olmadıkları kararına varılmıştır.