bugün

mehmet görmez

büyük yerden gelen emir sonrası sanki çok da işiymiş gibi heybeliada ruhban okulu açılması hakkında açıklamalarda bulunmuş zaattır. Abi sana ne ruhban okulundan. Sen ruhban okulu açılıp açılmasın diye açıklama yapacak adam mısın! Kaldı ki bu siyasi bir konu. Emir büyük yerden gelince o ne yapsın gerçi. Şimdi kulağa daha hoş geliyor ruhban okulu. değil mi?

--spoiler--
Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin dini azınlıkların hakları, özellikle de Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması konusunda yıllardır izlediği resmi politikayı eleştirdi, bunun değişmesi gerektiğinin işaretini verdi.

Görmez'in tarihi açıklaması şöyle:
Muadelet esasının, özellikle haklar ve özgürlükler konusunda çağdaş dünyanın üzerinde ısrarla durduğu, muadelet esasının ahlaki olmadığını düşünüyorum. Herhangi bir ülkeye, büyük bir ülkenin sen oradaki Müslümanlara yahut dindarlara ne kadar hak verirsen ben o kadar hak veririm. Yahut, ne kadar haksızlık yaparsan be de o kadar haksızlık yaparım demesini büyük bir ülkeye büyük bir kültüre büyük bir medeniyete şahsen hiç yakıştırmıyorum.
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar