bugün

türkiye de ambulansın geç gelmesi sorunu

türk milletinin en çok yakındığı mevzuların başında gelir.

-efendim ambulans gelene kadar öldüm zaten. sonra beni ambulansta dirilttiler. ben ölmeyi haketmiyorum. hem allah'ın işine de karışıyorlar. ölen insan diriltilir mi?

böyle demiyorlar tabi...

tak kameramanlar dolar etrafa, klişe sözler yankılanır.

-where is the ambulance? (fak)

pardon.

-nerde bu amına koyduğumun ambulansı!

veya

-kameraman geldi, ambulans gelmedi. çekin bunu ey basın! gazetelerde de basın!

ee şimdi cibiliyetsiz ipne. ambulans gelmediyse sorun ambulansta mıdır? halkta mı? ne alaka yarram dediğinizi duyuyorum. senin o düşünmekten yoksun beynine attırayım bi dinle. tamam ambulanslar bazen işi ağırdan alıyorlar. ona kimse söz söylemez. ama ülkemizde trafik gibi bir vaka söz konusu. ambulanslara müsade edilmiyor. bi zahmet geç kalsın amk.

bakın şimdi. yer feriköy, baruthane caddesi. sene geçen sene. gün günlerden bugünler. emin değilim. siktir edin ayrıntıları.

cadde tek şerit. sadece aşağıya doğru akıyor. biz arkadaşlarla sohbet halindeyiz. cadde malum tek şerit. ambulans var en önde bi taksi. taksi caddenin ortasında durdu. ambulans sağa sola da kaçamıyor. içerisinden bi teyze indi. çantadan parayı çıkardı. gayet sakin ama sanki ambulansın sireni yayaya çalıyor.

-yaya kaldırımdan yürüme. amına korum senin yolu kapatıyorsun.

böyle değil tabi. kadın parayı verdi. bekledi 15-20 saniye kadar para üstünü aldı. döndü arabanın kapısını kapattı. o sırada nevrim döndü.

+amına koyduğumun teyzesi! arkada ambulans var 1 dakikadır trafiği kapadın.
-terbiyesiz.
+bide cevap verme yavşak. siktir git napıyorsan hızlı yap aç şu yolu. sonra ambulans gecikince "ambulans gecikti. ölümden döndüm." geber inşallah teyze. kalp krizi geçir ambulansının önüne barikat kurmazsam adam değilim. aha görürsün amk.

kadın sustu, arabanın öbür tarafına geçip kapıyı açıp çantalarını aldı. ben ağlıyorum halk gülüyor.

sonra vay efendim ambulans geç kaldı. empati yapın orospu çocukları. ambulans görünce yol verin. vermiyorsanız ağlamayın. eden bulur. rüzgar eken fırtına biçer.

not: belkide ambulansın önünde duran o kadın gibi, ambulansın gideceği adamda başka birine gidecek olan ambulansı engellemişti zamanında. vay amk.

engellemeyin ki size de zamanında yetişsin.

okuyanlara teşekkürler. öpüyorum kıps.