bugün

fazıl say

(bkz: piyanist şantör)

öncelikler hakkında açılan dava, savcı inisiyatifi ile değil, bir vatandaşın vermiş olduğu dilekçe ile başlatılmıştır. şimdi bu gibi arsız insan müsveddeleri, bir müzik aletini kullanabildiği için entel, aydın ve sanatçı kimliği ile tanınıyor. taksim yahut levent metrosunda keman çalan adamla farkı ne? biraz daha iyi çalması belki. sonra gelip arı kovanına çomak sokuyor ve yara almadan ordan çıkmayı bekliyor.

mensubu olduğu toplumun kültürel ve dini yapısını bilmesi gereken bu nominal aydın, tahkir ve hezeyana sürükleyici yazılar yazıp, 'müslüman adam anlayışlı olmalı, ben sana sövsem de, kutsalına tükürsem de, karşılık vermeyeceksin..' minvalinde abuk bir zihniyete sahip olduğunu belirtecek hareketlerde bulunuyor.

sen, bir internet sitesinde bulduğun malum şiire, ömer hayyam'ın rubaisi diyecek kadar aydın(!)sın.

bunun bir de savunucuları var ki, onlar 'ileri demokrasi nerde yea' diyerek bambaşka bir boyutta dolanıyor. ulan kimse kimseyi inancı için yargılamıyor, lakin milyarlarca insanın cennetine kerhane deyip, saygısızlığın, inandığın dindeki ilahını yapar isen, kimseden saygı beklemeyeceksin.