bugün

10 nisan 2012 felipe melo ve riera nın affedilmesi

affedilmelerini anlamayanları anlayamadığın bir durumdur.

öncelikle her takımın sözleşmeli futbolcularına uyguladığı ceza ve prim sistemleri vardır.

kavganın şiddeti yada içeriği ne olursa olsun sonuçta bu bir futbol takımı ve ortada bir hedef yada bitirilmesi gereken bir maraton var. bu hedefe ulaşmak için oyuncuların uyması gereken bir takım kurallar var. kural dışı davranan oyunculara ceza verirsin ve yoluna devam edersin. "affedildi" kelimesi yanlış kullanılan bir nosyon olmuş. ne yani kelleleri mi alınacaktı aq. prim ve ceza kuraları içerisinde teknik heyet ne öngörmüşse ona göre davranır. bildiğim kadarıyla iki oyuncuda manisa maçında oynamadı ve para cezası aldı zaten. cezaları bu. ceza verirsin ve oynatmaya devam edersin. affetmemek için iki oyuncununda uğruna kural bile konmamış ahlak dışı hareketlerde bulunması gerekirdi( örnek: sübyancılık, tecavüz, adam öldürme, fatih terime tekme tokat dalma)

arsenal takımında eduardo diye bir forvet vardı. celtics maçında kendini yere atıp takımı leyine penaltı kazandırdı. arsenal kendi oyuncusuna maç oynamama ve para cezası verdi ve daha sonra sezon içerisinde oynatmaya devam etti.

dünya kupası maçları arasında isveç milli takımında ljunberg ve takım arkadaşı idmanda tekme-tokat yumruklu kavga etti. kupada oynamaya devam ettiler.

luis suarez iddialara göre patrice evraya ırkçı hakaretlerde bulundu. ki ırkçılık fifa'nın en tahammül edemediği konuların en başında. dünya tarihinden de biliyoruz milyonların ölmesine sebep olan bir şey. e ne oldu? adam 10 küsür maç oynamama cezası aldı, cezasını tamamladıktan sonra liverpool adına top koşturmaya devam etti. hatalı bir bakış açısından baktığında adam ırkçılıktan affedilmiş oldu.

bilmem anlatabildimmi?