bugün

bir vatan haini olarak said nursi

1. said Nursî cemiyet-i müderris in azasidir. ismi degistirilerek teali islam cemiyeti Kasım 1919 da kurulmuştur. said Nursî ise bu cemiyette yer almamıştır. kendisi yönetimde olamamasına rağmen cemiyet-i müderris i ve azası olduğu Darül hikmeti islâmiyeyi siyasi meselelere Karsı kormuş ve böyle fetvaların yazılmasına izin vermemistir. bu kurumlar tamamen ilmi meseleler icin kurulmuştur. kendisi ve birçok kiside kasim 1919 da yapılan değişiklikle kurulan Real'i islam cemiyeti icinde yer almamistir.
2. bahsi gecen fetvaya kaynak olarak 16 Eylül tarihinde yazılan ve 26 Eylül tarihinde ikram gazetesinde yazılmış bir yazı gösterilmiştir. Beyazıt devlet kütüphanesinde böyle bir yazıya o tarihteki gazetelerde rastlanmamistir. bu iddialar 6 Mayıs 2005 tarihindeki bir gazetede vardır. adını vermeyecem isteyen arayıp bulur.
3. kendisi ingiliz işgali döneminde yazdigi eserler ile yaptıgı hizmetler neticesinde Ankara ya davet edilmiş ve Meclisi'de konuşma yapması istenmiştir.
4. said Nursî milis alayı kumandanı yani albay rutbesindedir. canını hiçe sayarak savaşmış, esir düşmüş, başka devletlerin gel demesine karsın yine vatanını terk etmemiş bir insan nasıl vatan haini olabilir.
bir albay nasıl kuvai milliyeye karsı ilan edilir. bu mevzuya hiç girmek istemiyorum.

eğer kendinize gelen bilgileri tek kaynaktan almaz ve aslı nedir araştırırsanız gercekler hiçde uzak değil. fakat illa da at gözlüğü bana çok yakışır dıyorsanız. bile bile zarara gidene yapacak birşeyimiz yok.