bugün

allah ın varlığını ispat etmek

Allah'ın varlığı ispatlanabilir.

Bir yaratıcının var olduğunun ispatı:

paradoks: ''allah varsa kendisinin bile kaldıramayacağı büyüklükte bir şey yaratabilir mi ?''

önce bu paradoksu çürüterek başlayalım:

büyük bir dikdörtgen düşünün içine bir kare ve üçgen çizdiğimi düşünün. ve bu kare ve üçgenin içerisine çizebileceğim en büyük çember bunların taşıyabilecegi en büyük alanlı cisimler olarak tanımlayalım.

şimdi üçgen kareye soruyor: bizim bir yaratıcımız var ise kendisinin bile taşıyamayacağı büyüklükte bir şey yaratabilir mi ?

yani benim kendimden büyük bir çember çizebilip çizemeyeceğimi sorguluyorlar. Evet ben kendimden büyük bir çember çizebilirim ancak benim çizdiğim çember benim taşımakla yükümlü olduğum bir şey değil. Yani 2 boyutta taşınabilen bir şey 3. boyuta geçtiğinde çok farklı bir anlam ifade ediyor. ancak üçgende karede bunu algılayamazlar çünkü benim taşıyabilecegim bir şeyin bir ağırlığı ve hacmi olması lazım. Ama 2 boyutta hacim ve ağırlık tanımlı şeyler değildirler.

Yani bugün bizim kaldırabildiğimiz bir şey üst boyuta geçtikçe şekil değiştirecektir ve üst boyut için çok farklı bir anlam içerecektir. dolayısıyla yaratıcının gücünün yetmeyeceği bir şey olmayacaktır. benim kendimden büyük olarak çizdiğim çemberin bana hükmedemeyeceği gibi. çünkü istediğim zaman o çemberi silebilirim. yani ben yarattığım şeye hükmedebilirim.dolayısıyla allahı 3 üncü boyutta düşünemeyecegimiz için ( yani allah bizlerden biri değildir )böyle bir paradoksun olduğunu da kabul edemeyiz.

aynı şekilde parmağınızın birini üçgenin yanına diğerini de karenin yanına koyduğunuzda onlar bunu algılayamayacaktır. çünkü siz 2 boyutta aynı anda farklı yerlerde olabilrsiniz ancak bunu anlamak 2 boyuttaki biri için mümkün değildir. ve siz 2 boyutta istediğiniz şekle girebilrsiniz 2 boyuttaki bunu da anlayamayacaktır. Azrail in aynı anda hem amerikadaki hemde türkiyedeki insanın canını nasıl aldığını boyut farkına bakarak çok rahat anlayabiliriz. çünkü bizim üst boyutumuzdaki bir varlık aynı anda birçok yerde olabilir. ve istediği şekle bürünebilir.

bilimsel olarak zamanın 4. boyut olduğu ispatlanmıştır. Çünkü biz zamanla var olup zamanla yok oluyoruz ve hiç bir şekilde zamanın önüne geçemediğimiz gibi zamana hükmedemiyoruz.yani zaman bize hükmediyor. Dolayısıyla eger 4 üncü boyutun üstünde bir boyut yoksa bile zaman bizim yaratıcımızdır.